Dec 29, 2009

entri ni takde tajuk

semalam 28 disember dah start sem baru dah.....
dan sepanjang 2 hari aku ber'sem baru' ini sangatlah........mmmm.....nak kate ape eh......
mmmmm......
agak boring r........
ade kengkawan yang slalu lepak sesame dulu dah takde........
ye r....dorang pandai......
bleh r habes 3 1/2.........
huuuu......
agak kesedihan di situ......................................


klas pertama aku gi.......
atoms n molecules physics.....
pkol 10-11.30......
budak 4th year : aku, pedo, cheak shee (die kate tinggal 1 paper ni je lagi die blom amek.....geng-geng die aku tak nampak....sian die sensorang.....huhu.....)
yang len budak 3rd year......


pastu gi klas fasilitator untuk ko-k lak......
yuran die dah tambah.......
sebelum ni budak-budak fasi bayar 100 untuk gi camping sume.....
kali ni kitorang kene bayar 120....
wadde hacked by pokemon???
mmm.....ade la jugak kawan kat klas tu......
kepada safa.......i nak pinjam boifren u jap eh.....
jangan risau.....
saye tidak mengape-apekan beliau.........
hehe...........


klas em (electromagnetism) aku ngan nisa' je 4th year.......
microprocessor a.k.a mikro-p aku ngan nad je.......
nope....bukan kitorang je budak 4th year.....
tapi kitorang sahaje yang ade dalam klas tu......
dan sejarah kembali berulang dengan klas semiconductor.....
kami berdue sahaje yang setia menanti dr. aaliyah rehmen khan tersebut.....
dengan bangge nye beliau menunjukkan slaid show pasal negara kesayangan beliau.......pakistan.....
uhuk uhuk........
dr. aaliyah tu sangat best weh.........
sesape yang tak tau nak amek ape untuk elektif jom r amek....
die aja satu-satu ape yang ko tak paham......
hohoho.....
gumbira daku sebentar........
ermm.....
tu je......


kesimpulan yang dapat aku simpul kan speanjang 2 hari ni......
bohr-ink......
safa.....
bile u nak balik ni.....
i rindu kat u.......
heh heh........


kepada kengkawan ku yang dah grad dah.......
safa, bella, del, fizin, saii dan sebagainye.....
jenguk-jenguk lah tempak lepak kita dulu tu eh......
kenangan seyh.....
hehe......


sedih ni.....
nak grad dah rupenye aku ni......
rase cam aku baru je 2nd year.....
heee......
:D

Dec 24, 2009

power rangers datang malaysia

seperti yang anda ternampak dan dilihat.....
blog beta suda bertukar ghupe......
try r gune layout ni plak.....
nampak cam gune pineapple sket.....
cehhhhh....
hehe.....
lagipun ade orang kate sebelum ni blog ni lambat loading.....
aku tak letak banyak widget ngan segala mak nenek pun....

so harapnye template baru ni tak berat r....
kalo lambat loading gak bagitau eh.....


ade beberape kawan yang aku tak ingat url blog die so tak dapek la nak tempek kat sini....
dan tak dapat nak dicarik lak tu......
so sesape nak aku link kan blog die sile bagitau eh......
G dan su natasha sile berbuat demikian.....
sekian trimas.....

mood : takde.......tekak aku saket gile nih....huuu....

Dec 22, 2009

sila isikan tempat kosong dengan jawapan yang sesuai ok?

mmm....
rase rindu lak kat 8th......
huhu....
aku sebena nye.............
kalo boleh.....................
nak stay 8th lagi mase 4th year ni................
tapi..........................

Dec 17, 2009

pendek jer.......oh! dan selamat menyambut tahun baru 1431 :)

semalam patutnye bergumbira di kenduri kawen aina......
tapi alih-alih....
duduk dalam lab....

Dec 13, 2009

tengok saploh kali pun tak jemu punyer....



comel gilerssssssssssssssss kan??????????!!!!!!!!!!!!!!
thanx to nad for introducing dis super duper ultimate kawaii neko to me...............
^__________^

Dec 12, 2009

tadi sesi risik - merisik telah dijalankan

minggu ni memang minggu yang aammmat memenatkan.....
post sebelum ni yang aku kate nak jalan kaki balik umah ke tak.....
yup....
aku memang jalan kaki pun.......
mule-mule cuak gak......
mane tak cuak nye....
jalan kaki sensorang pkol 8.15 MALAM......
sampai umah pkol 9 lebih......

fuh!
gilos.......

Dec 9, 2009

susah jadik orang yang cerewet ni tau

betul.......
kalo tak jadik sket......buat balik.....
system banyak sangat etanol.....buat balik......
inikah ciri-ciri seorang researcher yang bagus?

Dec 4, 2009

nur kasih dah (lame) habes dah tapi kalau tak suke pulangkan la......

jumaat lepas tamat la cite drama yang menjadi kegilaan ramai....
aku yang tak tengok cite tu pun sempat la tengok episod last tuh....
dalam proses menengok dan menonton itu sempat jugak lah aku interview adek-adek skali ngan kakak aku pasal cite tuh.....

Nov 26, 2009

esok raye aidil adha

mase raye hari tu mase kat kampung (kat senggarang, johor) ntah camne ntah leh tertukar TV3 (kot?).....
ade cite dayang senandung yang versi moden punye......
maka....
mama pun membuka cerita..........

Nov 23, 2009

aku rase aku dah matang sket

dah lame dah sebena nye aku nak buat entri ni......
rujuk balik pade entri aku ade ape dengan 16 september......
dalam kad yang dorang bagi tu sume soh aku jadik matang sket.....
so entri kali ni aku nak counter balik ape yang dorang cakap......
untuk membuktikan......
bahawa............
ct-k sudah matang sket!
wohoooo!!!!

Nov 22, 2009

fatul suruh buat entry kelakar

mmm....tajuk entri kali ni cam len dari bese.....
aku tengah masuk kontes nih......
encik fatul akrul ramli punye......
best bace blog die nih......
sampai tercabut gusi ku.....

dan aku rase disebabkan die seorang yang gay dan macam gembira-pergi-beruntung person...
die buat kontes pasal pengalaman hidup paling klaka.......


pueh den pike pengalaman ape yang paling klaka skali dalam hidup den.....
tapi yang ni gak yang slalu bermaen di mate......


alkisah.............

Nov 18, 2009

update banyak-banyak

tanggal 10.30 pagi tadi berakhir la sudah exam aku untuk sem ni......
fuuuhhh..............
tapi aku taknak cakap pasal paper-paper yang aku dah amek tu....
huhu.....
mulekan dengan update-update yang dah jadik downdate.......

Nov 7, 2009

semalam aku sempat pegi kutub utara......memang sejuk giler kat situ......

semalam exam solid state physics
(kod smes3203.....aku rase aku akan slalu ingat kod ni memandangkan kalo nak bukak tutorial die je kene taip password...same r ngan fizik statistik pun....smes2205.... :p )
exam pkol 3 kat DTC....
aku nyampah tol la kalo exam kat dewan tak cat tuh.....
gile sejuk.......
sejuk pun tak segile tuh.....

huuuu............

Nov 2, 2009

update baru

blog ini akan diupdate pas exam solid state physics 6 november ni insya ALLAH.......
hehe

Oct 26, 2009

kawan saye kate.......

kawan saye kate.......
dalam islam.....
kalau berkenan kat someone tu.....
pegi kenal parents die dulu......
dari situ barula boleh kenal orang tu.......


Oct 21, 2009

oh!

oh! dah boleh berfungsi (sket) dah jump break aku......
hehe......
sile la tekan "read more" eh....

bile ade orang panggil ko monyet ko marah tak?

cam hampeh tol pak arab kat lab ni....
orang buat bising die marah......
tapi boleh la pulak die nak buat bising, pasang lagu kuat-kuat mase orang tengah blaja.......
masuk lab habes 1 lab bau rokok......
cett!!
dasar rang undang-undang negara!

Oct 20, 2009

caner nak kontrol gelak???

hari tu dok tengok cite spontan ngan budak-budak ni......
spontan adelah rancangan lawak.....
bile rancangan lawak mestila gelak.....
ade sesape tengok "jangan ketawa" dengan muke serius?
kalo ade angkat kuku!

Oct 18, 2009

egypt

sabtu malam yang lepas aku ngan family gi KLIA nak hanta dalia ngan along (sepupu kitorang)gi mesir.....
diorang due-due dapat lanjutkan plajaran kat al-azhar....
hoooo...........
aku sebagai sepupu diorang turut berase bangge.....
hohoho......

play innocent

i hate it......

Oct 4, 2009

ade ape dengan 16 september

perkara : buke pose beramai-ramai
(projek fizikawan batch 0607 yang ke-2)
tarikh : 16 september 2009
hari : rabu
tempat : kedai ayam golek ayam panggang 5 bintang kat bukit angkasa
ermmm.......
tak habes ngan entri bukak pose lagi.....
sori ek.....
hehe.....

Sep 25, 2009

ifthar jabatan fizik um


* ye....ye...aku tau....skang dah raye so cite pasal bukak pose ni dah basi.....so wat.....? aku memang slalu post entri basi malah pekasam....hohoho....bangge nye diriku......*

perkara : majlis berbuke puase jabatan fizik um
tarikh : 3 september 2009
hari : khamis
tempat : blok c, jabatan fizik um
catatan : makanan tak cukup!!! huhu....




Sep 24, 2009

selamat hari raye

salam......

dengan ini saye seateawhomyra ingin mengucapkan selamat hari raye aidilfitri kepade sekalian muslimin dan muslimat yang telah berjaye mengekang hawe nafsu pade bulan ramadhan yang lalu......

dan dengan ini jugak saye ingin memohon ampun dan maaf kepade sekalian homo-sapiens yang membace, terbace, dibace dan berbace blog ni terutame sekali kengkawan, teteman, rerakan dan sesahabat hyundai saye......

maklumlah.....
manusie......
kengkadang tak sedar diri die buat salah kat orang laen.....
tambah-tambah lagi aku ni agak kasar.....  :p
mulut maen lepas je......
hehehehe.......
tapi walaupun mulut aku takde kertas penuras.....
hati aku amat baek tau.....
huahuahua........



ni gamba raye tahun lepas....
yang letes nye blom amek lagi.....
sebab kitorang baru sampai rumah dari johor tadi....
huhu.....



sesape yang tau rumah aku katne sile la datang eh......
terutamenye mereke-mereke yang dah diajak terlebeyh awal.....


sekadar gamba hiasan.....hehe.... :D





ni baru la rumah aku yang sebena.....
hahahahahahahahahahaha.....


fizikawan...........
jom buat trip!
hoho!
projek batch kite yang ketige.....
oyeahhhh....... ;)
^_^

aku ade gamba menarik untuk dikongsi bersame.....
ni kad raye tahun lepas yang adek aku yang last (iya) dapat dari kawan die.....





dapat detect tak ape yang kelakarnye kad ni.....?
hehe.....
p/s : soalan ini tidak ditanye kepade safa yer.....hehe...






 hatake kakak-shi mengucapkan salam aidilfitri kepade semue.....
pandu cermat, jimat duet raye....
hee...... :D

Sep 18, 2009

buke pose situ sane sini

skarang ni sume orang dah dalam mood raye.....
mmmm......
dah habes sume appointment aku barula dapat nak buat post ni....
hehe.....
sepanjang ramadhan kali ni memang agak berlainan sket dengan ramadhan yang lepas-lepas....
kalau sebelum ni bukak puase same ade kat rumah atau pun kat kolej....
tapi kali ni agak banyak tempat gak r aku pegi....
sronok bile ade pengalaman camni....
hehe.....
ni sume aku dapat rase sebab aku dok luar....
tak duduk kolej dah....
hoho.....

Sep 11, 2009

?????



=








hari ni 11 september......

Sep 10, 2009

tolong! tolong! 999!!!!!!

semalam sume cakap pasal tarikh 090909.......
tapi perasan tak semalam adelah 19 ramadhan?
dan dalam taqwim hijriah bulan ramadhan adelah bulan yang ke-9....
jadinye.....
semalam adelah 090909 masihi
dan 19091430 hijriah.....

heee.....
:D


dan apekah peristiwa yang best berlaku semalam?
makan char koey teow lagi....
hehe...........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yang tak best?
oooohhh.....memang ade.....

Sep 7, 2009

mendapat cahaya keimanan


hehehehehehehe.......


hari tu disebabkan klas biofizik takde make budak-budak klas tu mengeplan untuk pegi muzium seni asia yang kat jabatan asia timur tuh.....
maka berlepas la kami berenam (aku, lin, yat, fizin, shamim ngan saii) ke tempat tersebut dengan menaiki motokar (haha....) shamim manakala fizin menunggang kuda beliau.....
sampai di sane kami dijamu dahulu dengan bau-bauan enak menggamit rasa yang datang daripada kafe jabatan tersebut.....
cobaaaann..........

mari menengok gambar-gambar yang telah dirakam oleh henpon sony ericsson K770i saye.....
heee... :D



kawan-kawan....
sile la melawat muzium ini ye...
kami tak penah pegi pun walaupun dah final year....
ini fes taim kami pegi....



mereka


budak kecik yang jakun.....hehe...


ngeri..........



kami mengambil peluang untuk belajar origami buat burung merpati (burung keamanan)
fizin kate beliau tidak perlu belajar membuat origami tersebut kerana beliau sudah sedia sabar....
ceh! piiiiraahhh.....


mai fes burung


tree of peace


aku nak amek gamba macro....tapi asek tak jadik....geram tol....


mai seken burung


hehe.....
identitiku harus wujud di mane-mane



mesej-mesej yang akan dihantar ke jepun sane....



disebabkan orang-orang kat muzium tu kagum melihat aura yang dikeluarkan oleh saye...
maka mereka memanggil saye untuk memberi ceramah kepada pengunjung yang hadir akan peri pentingnye anime dalam kehidupan seseorang insan.....




heee.....
peace no war brader....
:D

Aug 29, 2009

kenangan ramadhan yang lalu

* entri ini telah diedit dengan menambahkan gambar-gambar yang sesedap mate memandang.....kehkehkehkeh....*
pejam celik pejam celik dah seminggu rupenye ramadhan datang....
rase cam baru hari tu start....

hari tu mase tazkirah selingan kat surau pantai permai...
ustaz tu cakap jangan sebut bulan puase...

tapi sebut bulan ramadhan....

sebab puase tu hanyalah sebahagian
daripada ramadhan....
dan sambutlah ramadhan dengan meriah...bukan d
engan mercun....
hehe....


nape ntah ramadhan kali ni rase cam nak nostalgik sket....
asek terimbau ramadhan yang lepas-lepas....

hehe.....


aku ingat lagi mase zaman jahiliyah dulu....

(hehe...jahil la tu kan....tak tau pape lagi...hehe....)
mase aku darjah bape ntah.....
waktu rehat dok maen-maen kat tepi klas....

pastu dengan selambe nye aku petik bunga jejarum pastu hisap madu die.....
pastu kawan aku tegur....pastu die soh gi kumur....

time tu baru aku tau...
"oh...pas dah termakan something mase pose kene k
umur balik....nak kua kan sisa makanan tu...." hehe....

mane 1 aku??? hehe....

yang ni berlaku mase bukan bulan ramadhan....
aku tengah ganti pose mase tu...aku sorang je r...
pastu ade moto eskrem lalu....
kak iqa soh adek aku gi beli...
aku pun siap tempah lagi nak eskrem kon yang 50 sen tu.....
sambil tengah makan eskrem tu sambil tengok tv....

cite pe ntah....
pastu ade iklan milo cereal.....
dalam iklan tu die tanye...
"sudahkah anak anda bersarapan hari ini?"
aku yang tengah sedap menjilat eskrem tetibe teringat aku pose....
aihh...
terpakse r bagi eskrem yang masih ade banyak lagi tu kat orang laen...
naseb la ko labu.....

hehe.....

sedap weyh! hahaha....saje nak duge iman korang.... :p

kalo cite pasal ramadhan salah satu "elemen"nye adelah solat terawikh....

mase kecik-kecik dulu aku gi ngan kawan-kawan aku....awatif tarmizi ngan aisyah habali.... :)
ni la kawan aku yang paling lame aku kenal....

aisyah aku kenal mase darjah 1....

awatip mase darjah 2....
rumah kitorang dekat-dekat je....

jalan kaki tak sampai 2 minit pun....

slalunye diorang yang datang rumah aku sebab lagi dekat ngan surau....


dis is aisyah....
:: TESL :: uitm ::
single and i think still available...
silelah mengorat beliau...
dan silelah jenguk-jenguk blog beliau.....

kopikutakpekat



dis is awatip
:: quantity surveyor (QS) :: uitm

klasmet darjah 3-6 & form 4-5

kalo ko bace blog ni sori beb...
letak gamba yang blur ni....

tu la ko...kite nak amek gamba ko...ko taknak...
:-p

mase nak gi tu macam-macam la cite....
budak-budak....besela....
perjalanan nak gi surau adela dalam 10 minit camtu kot....
sebab dari rumah aku nak kene daki gunung kinab
alu....
huahuahua....

(eyh....kampung melayu tu banyak bukit tau....cerun-cerun lak tu....sape yang tak pakar bab naek bukit gune kete manual memang jadik mimpi ngeri r.....hehe....)

mase tu kalo abah yang jadik muazzin atau ima
m mesti aku akan bagitau diorang....
hehe....saje....bangge bapak sendiri yang lead.... :)

lagi 1.....

ni boleh dikatekan habit r....

bile dah masuk surau tu mase nak pakai telekung sume mesti kitoang pandang ke arah dinding...
aku penah cakap "kalau mahathir soh amalkan dasar p
andang ke timur...kite amalkan dasar pandang ke dinding...." hehe...
*aku rase cam pandang ke dinding ni ade kaitan rapat btol ngan aku....hehe.....err...family aku je yang paham ni....hehe....*

ini namenye takde koje.... F = - F [ newton's 3rd law of motion ]

budak-budak.....besenye memang buat 8 rakaat je r....
pas dah selesai tu dalam perjalanan balik "singgah" taman permainan jap....
port yang kitorang paling ske gelongsor roket....
.(skarang dah takde dah....)
gelongsor tu kene panjat tinggi macam dalam tiub....
pastu turun nye berpusing-pusing....

BESSSSSSTTTT!!!!!!
rase cam nak naek lagi je.....
hikhik......

slalunye kitorang saje duduk kat tengah-tengah lingkaran gelongsor tu sebab leh dari situ bleh tengok orang balik dari surau.....
sambil tu makan jajan yang beli dari kedai mase perjalanan balik tadi....
wuuu....best nye time tu.....

dan lagi 1....
kalo aku nampak abah balik dari surau cepat-cepat
aku rebahkan diri....baring kat gelongsor tu sebab taknak abah nampak aku kat situ....
hehe....
padahal bukannye bleh nampak pun....
gelap kot!
time tu lampu kat taman permainan tu 1 habuk pun tara
k.....

sampai form 3 kot aku, aisyah ngan awatip gi terawikh sesame....
bile dah besa-besa ni gi ngan family jerk...
tapi aku still rindu nak gi sesame ngan diorang.....huhu.
..
(cume skarang ni dah kurang komunikasi ngan dioran
g...)
mase kat matrik pun best gak....
untuk sahur slalunye cafe bukak smpai pkol 2 (kot....)
mmm.....
kengkadang tak bangun sahur pkol 5 pun....
kalo bangun pun aku kengkadang makan megi je....
mase tu aku terlebih rajen lak....

tunggu subuh pastu gi masjid kmk tu....
hee.....time tu je r baek....
mase kat masjid tu slalunye jumpe geng aku.....huda yusof.....
beliau memang agak alim walaupun tak nampak seperti itu sebab die takde r pakai tudung labuh sume....


die la yang menyedarkan aku pasal pandangan budak bukan KL terhadap budak KL nih.....
rupe-rupenye orang luar KL anggap orang KL ni sume jenis yang sosial....aku baru tau mase nih....terkejut gak....huhu.....
die punye point camni.... : ingat kan budak dari negeri *tuuuut* baik-baik....alim-alim....rupe-rupenye ade yang lagi teruk dari budak KL....

pas dari hari tu aku slalu tanye kengkawan aku yang dar
i negeri laen ape first impression diorang terhadap budak KL....and yup.....dey all think de same thing.....budak KL ni sosial....liar.... *adekah anda juge begitu???* aihh.....baru ku tau.....manusia ni sungguh tak pandai mengadili......

mase time bukak pose slalu nye aku ngan rumet aku nurul nadiah (bukan nadia fizik yer...) beli simple-simple je....
kenangan berpuase kat matrik tak banyak sangat...

but still.....
i miss dat moment.....
:)

F5T4 kolej matrikulasi kedah (kat changlun....hoho...) batch 0506

dah masuk U.....duduk kat 8th.....
aku rase ni la kenangan paling aku rindu kot.....
bukak pose dan sahur ramai-ramai kat kolej......
dengan geng-geng aku....

mase first year : wani, kak sue, G....

second year : wani, kaksue, mila, jibah kengkadang...
third year : wani, mila, jibah
:):):)
kalo ade majlis bukak pose ramai-ramai lagi seronok.....
dengan yang non-muslim pun join gak.....

sangat best....!
:):):)

pastu makan atas tikar.....
tak tau r caner nak gambarkan seronok tu caner.....
mase first year surau kat 8th blom bina lagi....
so slalunye pas bukak pose budak-budak balai islam bertungkus lumus bersihkan DM dan sediakan tempat untuk solat dengan dibantu oleh
makcik-makcik DM.....
bile dah second year tu selesa la sket sebab dah ade surau....
mase first terawikh tu rase cam tak saba nak "rasmikan" terawikh first kat surau tu....
heee.... :)

my beloved wani, mila and jibah.... :D
mase ifthar kolej tahun lepas....

mmm...kalo leh putar waktu rase cam nak balik semula ke zaman-zaman tu.....

k....
dah panjang na aku membebel....
dah pkol 5.55 pm dah lagi bape jam nak bukak pose....
slamat bukak pose dan berterawikh dan berpose untuk 23 hari lagi.....
dan akhir skali....
selamat beramal di bulan ramadhan al-mubarak......
:)

Aug 23, 2009

entri pekasam : KA-n-CHING! lagik.....

*entri ini entri yang sudah jadik pekasam.....huhu.....*
perkara : projek budak-budak fizik batch 0607 yang pertama
tarikh : 17 ogos 2009

hari : isnin (time cuti midsem)

tempat : sungai kanching
catatan : sangat best giler! giler pun tak sebest ni......huahuahua.....

alkisah.....
sehari sebelum hari yang amat dinanti-nanti oleh kami semua....

aku, safa, nad ngan lin gi umah nad kat puncak jalil....


p/s : aku sangat suke rumah nad tu tau....sangat best! :D


sebelum tu kitorang gi NSK kat selayang untuk beli barang-barang BBQ dan sebagainye....
sampai rumah nad pas rehat beberapa jam kitorang memerah keringat untuk menyediakan bahan makanan untuk esoknye....
fuh!
berpeluh-peluh...sampai masuk dalam makanan....
HAHAHAHAHAHAHAHA......
kidding la weyh...
korang yang gi tu jangan nak termuntah lak....hehe....

safa ngan lin bertungkus lumus perap ayam ngan buat mihun goreng...

disebabkan diorang yang masuk dapur dulu dan start masak dulu aku pun malas r masuk campur part ay
am ngan mihun....
kalau aku masuk port kang penuh lak dapur tu....
tambah-tambah lagi kalau ramai yang tau masak nak masak...

macam-macam pendapat laaa yang kuar....

*contohnye mase nak makan dinner....aku nak buat camni....tapi diorang kate camtu....diorang kate cenggitu....aku kate cenggini.....aihh....alih-alih dinner dah nak pkol 10....huhu....*

aku potong-potong sayur buah sume ngan goreng nu
gget....
nad pulak bertungkus lumus prektis permainan yang nak dimainkan esok (tapi tak buat pun...x sempat....huhu....) sambil-sambil tolong aku gak....

penat dowh.....


esoknye.....

mmmm.....
disebabkan aku ni nature nye adelah lambat dan gelabah....
maka berlaku la satu hal yang tak diingini....

huhu....
pape pun hal itu dapat ditangani dengan tindakan nad yang cekap menyelesaikan masalah....
tapi seriously....

pagi tu ade je problem nye....
ingatkan kitorang je yang lambat...
saii pun ade problem gak.... (sampai ade orang tanye die... "dik...adik ni sesat ke?"
HAHAHAHA....)
pedo lagi laa....huhu...

sampai kat ja
batan dalam pkol 8.30.... (sejam lambat....huhu...)
ade beberape orang dah yang sampai....

pastu tunggu pedo....
sampai dah nak pkol 10....huhu....
beliau pun ade masalah tu....huhu....
kitorang seramai 19 bijik pegi ngan 5 lembar kete....


sile lah jamu mate anda dengan gambar-gambar heybart ini.... :D




yeay yeay.....
best nye nak gi kanching!!!
kami gumbira!!!


gumbira sangat sampai jadik mereng.....

hmmm......



kami yang pergi adelah......
yat gile kerang bakar dan ct-k yang kool....


safa yang risau pedo tak sampai-sampai lagi (sebab die tumpang kete pedo)

nad yang buat-buat terkezut

lin merangkap pengarah, setiausaha, bendahari, cik ceti dan sebagainye...


nisa' yang takot tengok safa macam nak mengamok



bella


yan si mad charming yang asek terbabas jalan


del yang slalu membetulkan tudung beliau semasa mandi

faten kuning, rina ngan lani yang low profile....
(errr...faten tak termasuk....)


the sarawakians : WOW!a dan faten kuning


shamim kanak-kanak riang wonderpet


fizin "shosesh" (sosej) yang sedang memikirkan game "dengar dan perhatikan"


ragib dan saii.....produk terbaru ubat selsema cap bapak dan anak


shino a.k.a hantu sosej dengan jelingan tajam sebab gambar beliau tak banyak diambek....
kalau ade pun separuh muke je...


zulpedo yang perasan gagah dan tampan
(jap....aku rase budak laki batch aku ni sume stok perasan r....hahaha...)




disebabkan kebuhsanan menunggu pedro de la rossa sampai....
mereka bermain uno....



tetapi apabila pedo tak sampai-sampai bile dah pkol 9 lebih.....
bella mule mengalami kemurungan yang serius....


safa plak dah nak start naik angin....
"taknak bagi pedo makan..." beliau bermonolog dalaman...


lin jadi tak tentu arah....


tapi sume nye lega apabila terlihat kelibat zulpedro



kete-kete yang digunekan untuk pergi ke tempat destinasi.....

owner : nad


owner : pedo


owner : yan


owner : shamim

owner : ragib

bile si mad charming start terbabas sebab telah menjadi samseng jalan raye yang berjaye.........

shamim mule jadik tensyen.....
ingin rasenye dirempuh sume kete untuk memberi laluan supaye beliau dapat mengejar mad charming...suruh pulang ke pangkal jalan....


kami yang rajen mengangkut barang-barang untuk menuju puncak

yea......sampai kat pintu gerbang....
ade orang dah kebuloq sangat....tak sabau nak makan mihun goreng yang sedap itu....

subhanallah......cantek kan..... :):):)
[err....cube cari makhluk tersembunyi....hehehehe....]


menuju puncak!



bella dan nad bertapa untuk mendapatkan ketenangan setelah tensyen menunggu pagi tadi


kami yang berjaye mendaki gunung everest.....


saii yang tidak pernah tengok air....begitu excited.......sehinggakan.......


beliau lemas!
fizin pulak memegang erat shamim takot lemas seperti saii jugak....


ok....mari kite beramai-ramai belajar mengapungkan diri....
ingat konsep archimedes ye kawan-kawan.....



mereka sedang melakukan renang berirama.....


 






aksi panas memBBQ.....
"nak shosesh" anak jemangin berkate....


uinaaa.....
batul-batul enak nih.....


sape yang sedang berpuase tu sile bertendang ye....


 
yan buat muke sedih tak dapat makan ayam....

time nak balik.....
balik ke mane?

ke rumah singgah ragib.....
di mane?
di selayang....

dekat je dengan NSK yang kitorang gi beli barang tu....
chett...!


setelah selesai solat rehat dan sebagainye....
makan lagi....
untuk mengabeskan makanan yang masih tersisa....
(oh! aku lupe nak masukkan gambar main uno lagi....mmm...takpelah....malas nak drag down lagi....)

seronok menjamu selera beramai-ramai

juga terdapat aksi korat-mengorat....

fizin memujuk rayu lin supaye memulangkan kembali 15 hingget yang dibayarnye....
tetapi lin tidak mudah digoyah pendiriannye...

pedo cube memberikan senyuman manje kepade yat untuk memberi laluan kemenangan kepada beliau....
lantas yat berkate "apehal ko??"


due tukang DSLR bersiap sedia mengambil gambar keluarge....
kelihatan di situ kain pelekat tuan rumah ragibun a.k.a bapak kami....
(ramai nye anak-anak ragib...sampai 17 orang....)

dis is family potrait......





 inilah rumah ragib yang besa itu.....
domo arigatou gozaimasu ragibun....!
:D



selepas itu kami pun pulang ke kampung halaman masing-masing........

***** TAMAT *****


p/s : kami kuciwa mattoi tak datang.....kitorang nak raikan die ngan ragib sebena nye sempena diorang konvo hari tu......tapi die demam lak....tak larat nak bangun katenye....huhu.....