Feb 17, 2009

saye sukkkkkeee.......... :D

hari ni bukak nuffnang duet saye bertambah lagi...

duet saye bertambah sebanyak RM1++ berbanding minggu lepas

alhamdulillah.....................
:)

walaupun cam siket je pertambahannye.....tapi bertambah gak kann....

kepade yang melawat blog ni sile-sile lah klik kat iklan yang ade dalam blog ni ye....supaye duet saye bertambah lagi....hehe....

oh! jangan risau......takde pengeluaran duet dari korang nyer akaun atau pape r....

nuffnang tu yang akan bagi duet....hehe....

tak tau ape tu nuffnang???

hmmmm......

nuffnang ni salah satu cara untuk menjana pendapatan melalui internet...atau lebih khusus lagi...melalui blog....

kalau buat blog tapi takde nuffnang ibarat basuh kasut gune berus gigi....haaa.....

mengikut kate otai....duet nuffnang bergantung pade berape banyak orang yang klik pade iklan yang kite siarkan kat blog kite....

bilangan pengunjung pon memainkan peranan....

tapi..........
korang takleh klik kat iklan sendiri....
sebab manusie-manusie kat nuffnang tu leh kesan melalui alamat IP korang...

oleh itu....
korang suruh la kengkawan korang yang klik....
tak pon...kalau bijaksana seperti kancil dengan burung bangau....korang gi la kat laptop orang laen ke.....gi CC ke....pastu bukak blog sendiri....pastu klik sendiri iklan korang tuh....

setiap klik dapat 25 sen kott.....kot laa....

bile duet dah cecah RM50....nuffnang akan hanta cek kat rumah korang....sebab tu la mase nak daftar tuh kene bagi alamat dan segale bagai lagi yang die mintak....

untuk keterangan lanjut sile la tengok blog kawan saye,judin, kat x-poshop nih...

tak pun ade lagi sorang yang leh bagi tutorial pasal nuffnang ni gak....c33ram00n...

lagi 1......kalau nak orang klik kat iklan kite...kite sendiri kene la rajin klik orang laen punye....kan ke setiap amalan yang baek akan dibalas dengan sesuatu yang baek jugak.... :)

kirenye kalau klik kat iklan orang laen cam ala-ala sedekah gak la......kottt.... WALLAHU A'LAAM

:)

Feb 15, 2009

tuka lagik

lagu kat blog saye dah bertuka lagi.....
heh heh heeehhh.....
kali ni lagu strangers in the night...
cake yang nyanyi...
lagu ni cam lagu lame jek...
tapi best dengar melodi die....
santai habes....
tapi lirik die cam tak berape best r.....
oleh itu saye tak nak r letak lirik die kat sini...

mmmm....
baru-baru ni selera muzik saye dah bertambah la...
bukan maksud nye saye makin suke dengar muzik ke hape...
tapi penambahan genre muzik yang saye suke....
saye cam nak suke sket-sket lagu klasik ni la...hehe....
pastu sekarang ni saye cam suke lagu dikir barat....hahahhaa...
dalam fon saye skarang ade lagu "aye seghamo" (ayam serama) ngan "budu sedak"...
waahhhh....memang best dengar 2 bijik lagu nih....

antare rangkap "aye seghamo" tuh...
pegho aye seghamo buke kelah debek
hok o pegho dio oghe stendek-stendek
tubik tidok beghaso pitih dale poket
kalu keno ko hok molek
o..oooo.....seghibu sekor pun tok ngebek

tanding aye seghamo buleh wak sejaghoh
ada saing ambo nok ko hadioh
dio sambung ekor ambo tau doh
dio guno ge cak gajoh
o...oooo......napok kawe saloh ambo

hehe.....
saye tau....
ade perkataan yang tak betol kat sini kot...
tapi yang saye dengar camni la...hahhahaa.....
pehe dok?
hehe....


kalau lagu budu lak...
antare rankap die camni :
mulut ghaso lecak
make tok lalu
gulai kunyit kuah.....semangkuk budu
penyek lado pedah celur pucuk ubi kayu
peghoh ase lima....suak laju slalu
budu.....budu......
jeligho nya aku.....

heh heh heehhh....
yang last tu saye tak pasti caner nak eje nye....hehe...

hari tu pas dapat lagu ni (kat rumah) gi kat dapur...
pastu tengok bawah saji cam ade kuah ala-ala budu lak....
tros aku tanye...."eh! ade budu ke?"
rupe-rupenye mama buat air asam.....
hehe...warne die seakan-akan budu lak aku tengok...
tringin lak nak makan budu pas dengar lagu ni banyak kali...
lame dah tak makan budu....
kelantan pon dah berkurun tak pegi....
kalau dulu mase kecik-kecik slalu gak la aku ngan abang mi ngan kak iqa balik kelantan dengan atok (nenek aku..aku panggil atok...datuk aku pon aku panggil atok...hohoho...) gi rumah arwah cek (moyang) kat KB...huhu...

mmm.....itu sahaje lah yang saye nak cakap...
hari ni mood kurang memuaskan....
masih kegawatan lagi....huhu...
jaa ne.......

Feb 13, 2009

ini adelah kobes


ini adelah sayur kobes...

ade sesape yang tak tau???

hmmmmmm.....................................

:(
miss miss...

kelebihan surah Yasin


Rahsia Kelebihan Ayat 1 - 9 :
Untuk keselamatan diri

Rahsia Kelebihan Ayat 9 :
Orang jahat tak nampak kita especially orang kafir. Tapi janganlah digunakan utk elak daripada Kastam/polis. Tu dah niat lain.

Rahsia Kelebihan Ayat 12 : Merupakan Jantung Yaasiin - Rasulullah s.a.w. berharap ayat ini di hafal oleh setiap mukmin dan mukminat.

Rahsia Kelebihan Ayat 13 - 35 :
Mengisahkan orang-orang yang mati syahid.

Rahsia Kelebihan Ayat 22 - 23 : Untuk menjaga aqidah Memberi hidayah kepada anak.

Rahsia Kelebihan Ayat 29 :
Sebagai amalan untuk mengelakkan diri dari di fitnah dan kejahatan mulut & juga utk digunakan jika kita rasa orang nak fitnah or aniaya kita. Lebih elok selepas baca di semburkan ke muka orang tsbt.

Rahsia Kelebihan Ayat 30 :
Untuk keinsafan - Supaya dapat dipertemukan dengan Allah s.w.t. (harus sentiasa berada dihati - beramal dengannya).

Rahsia Kelebihan Ayat 32 :
Untuk menginsafkan orang lain supaya menjadi baik.
Caranya: Ingat yang segalanya datang dari Allah s.w.t. Kita umat Muhammad & kita orang Islam

Rahsia Kelebihan Ayat 33 - 35 :
Elok dijadikan amalan bagi sesiapa yang suka bercucuk tanam. Tanaman akan subur

Rahsia Kelebihan Ayat 36 :
Menerangkan yang kehidupan ataupun kejadian di dunia ini dijadikan berpasang-pasangan. Ayat ini elok diamalkan bagi sesiapa yang belum berkahwin supaya di pertemukan jodoh.
Caranya: Baca dan berdoa. Hembus dan sapu pada muka setiap pagi sebelum keluar rumah.

Rahsia Kelebihan Ayat 37 :
Adalah untuk menetapkan aqidah diri sendiri. Hati yang kering akan hidup semula.

Rahsia Kelebihan Ayat 38 :
Mengisahkan yang bulan dan matahari pun sujud pada Allah s.w.t. yang satu.

Rahsia Kelebihan Ayat 39 :
Mengisahkan ilmu falak.

Rahsia Kelebihan Ayat 40 :
Merupakan kenyataan Allah s.w.t. yang satu.

Rahsia Kelebihan Ayat 41 :
Mengisahkan Nabi Noh a.s. naik kapal - Elok di baca sewaktu menaiki kenderaan.

Rahsia Kelebihan Ayat 44 :
Mengisahkan keseronokan hidup di dunia - Di baca untuk dijauhkan fitnah dalam hidup.

Rahsia Kelebihan Ayat 45 - 48 :
Merupakan kedegilan orang kafir kepada Allah s.w.t.

Rahsia Kelebihan Ayat 49 :
Menceritakan hari akhirat dan kehidupannya.
Tiupan 1 - Datang dengan tiba-tiba
Tiupan 11 - Hancur
Tiupan 111 - Semua orang di hidupkan semula dan hadir dipadang Mahsyar.

Rahsia Kelebihan Ayat 50 :
Setiap orang akan dihisap mengikut amalannya.

Rahsia Kelebihan Ayat 58 :
Merupakan salam daripada Allah. Jika rasa sakit kepala, baca dan sapukan ke kepala. Ulang sebanyak 3x.

Rahsia Kelebihan Ayat 76 :
Dibaca untuk mententeramkan diri dari fitnah orang. Dijadikan amalan & jika hati rasa sedih, sebak atau pun kecewa.Sambil pegang dan urut dada, bacalah ayat tsbt.

Rahsia Kelebihan Ayat 78 - 79 :
Dikhaskan untuk sakit urat, tulang dan badan.Untuk doa ayat 78. “dia berkata, Siapakah (yang dapat) menghidupkan tulang belulang padahal telah hancur?. Juga bacalah jika sakit tulang, urat atau tulang patah berikan ayat ini.

Rahsia Kelebihan Ayat 79 :
Katakanlah, Yang akan menghidupkannya ialah yang menciptakannya pertama kali. Dan Dia Maha Mengetahui tentang segala makhluk.”

Rahsia Kelebihan Ayat 82 :
Untuk Hajat - Jika berhajat sesuatu bacalah 100x.
Dibaca pada air dan minum selama 40 hari boleh menjadi penawar.
Jika air habis ulang bacaan tsbt sehingga 40 hari.
Caranya: Sembahyang Tahajjud (3x) berturut-turut pastu baca pada air 100x & berdoa apa sahaja hajat

  • Buah-buahan yang diceritakan dari dalam Al-Quran adalah:

Buah Zaiton - Elok untuk kulit
Kurma - Berkhasiat (memberi tenaga)
Delima - Dalam sebiji buah ada sebutir biji yang menjadi penawar ubat yang mujarab
Ad Tin - Memberi kekuatan - tenaga, fikiran lemah, tidak boleh beranak.

Seelok-eloknya dibaca :

  1. Selepas sembahyang subuh
  2. 3 Jumaat berturut-turut
  3. Ayat 1 - Yassin baca 7x
  4. Ayat 38 - 12x
  5. Ayat 58 - 7x
  6. Ayat 82 - 14x
  7. Habis, diulang semula step 3 hingga 6. Kesemuanya Surah Yassin dibaca sebanyak 3x.
  8. Habis baca surah Yassin, baca Al- Fatihah, bacalah hajat yg dihajati dan selepas hajat dibaca semula Al- Fatihah.
  9. Perlu yakin, insyallah dgn berkat Allah ianya termakbul.

Sekian, Selamat Beramal!

Wassalam.


sekali lagi saye malas untuk menulis (menaip larr...mane de menulis kat komputer nih..) pos baru....

baru-baru ni macam AGAK sibuk...huhu....

sekali lagi kredit kepada pakarhowto.com untuk entri saye kali ini...heh heh...


Feb 9, 2009

tanda-tanda kematian makin hampir

Adapun tanda-tanda kematian mengikut ulamak adalah benar dan ujud cuma amalan dan ketakwaan kita sahaja yang akan dapat membezakan kepekaan kita kepada tanda-tanda ini. Rasulallah SAW diriwayatkan masih mampu memperlihat dan menceritakan kepada keluarga dan sahabat secara lansung akan kesukaran menghadapi sakaratul maut dari awal hinggalah akhirnya hayat Baginda.

Imam Ghazali rahimahullah diriwayatkan memperolehi tanda-tanda ini sehinggakan beliau mampu menyediakan dirinya untuk menghadapi sakaratul maut secara sendirian. Beliau menyediakan dirinya dengan segala persiapan termasuk mandinya, wuduknya serta kafannya sekali, cuma ketika sampai bahagian tubuh dan kepala sahaja beliau telah memanggil abangnya, iaitu Imam Ahmad Ibnu Hambal untuk menyambung tugas tersebut.

Beliau wafat ketika Imam Ahmad bersedia untuk mengkafankan bahagian mukanya. Adapun riwayat -riwayat ini memperlihatkan kepada kita sesungguhnya Allah SWT tidak pernah berlaku zalim kepada hambanya. Tanda-tanda yang diberikan adalah untuk menjadikan kita umat Islam supaya dapat bertaubat dan bersedia dalam perjalanan menghadap Allah SWT.

Walaubagaimanapun semua tanda-tanda ini akan berlaku kepada orang-orang Islam sahaja manakala orang-orang kafir iaitu orang yang menyekutukan Allah nyawa mereka ini akan terus di rentap tanpa sebarang peringatan sesuai dengan kekufuran mereka kepada Allah SWT. Adapun tanda-tanda ini terbahagi kepada beberapa keadaan :

Tanda 100 hari sebelum hari mati.
Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian , tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

Tanda 40 hari sebelum hari mati
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

Tanda 3 hari
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Sesungguhnya marilah kita bertaqwa dan berdoa kepada Allah SWT semuga kita adalah di antara orang-orang yang yang dipilih oleh Allah yang akan diberi kesedaran untuk peka terhadap tanda-tanda mati ini semoga kita dapat membuat persiapan terakhir dalam usaha memohon keampunan samada dari Allah SWT mahupun dari manusia sendiri dari segala dosa dan urusan hutang piutang kita.

Walaubagaimanapun sesuai dengan sifat Allah SWT yang maha berkuasa lagi pemurah lagi maha mengasihani maka diriwatkan bahawa tarikh mati seseorang manusia itu masih boleh diubah dengan amalan doa iaitu samada doa dari kita sendiri ataupun doa dari orang lain. Namun ianya adalah ketentuan Allah SWT semata-mata. Oleh itu marilah kita bersama-sama berusaha dan berdoa semuga kita diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah SWT serta kelapangan masa dan kesihatan tubuh badan dan juga fikiran dalam usaha kita untuk mencari keredhaan Allah SWT samada di dunia mahupun akhirat.

pakarhowto.com


smoge kite sume amek iktibar dan dapat bersedie untuk menghadapi kematian yang pasti....

same-same lah berdoa supaye kite sume sempat bertaubat sebelum roh kite meninggalkan jasad kite buat selame nye.....AMIIN.....

huhu.....


oh! lupe plak.....hujung minggu ni balai islam KK8 akan adekan kursus pengurusan jenazah....hari jumaat lak ustaz hasrizal datang....

harap eden dapek poei......

al-fatihah buat insan-insan berikut...

due-due arwah datukku, arwah buyut,arwah cek ngan tok ayah (moyang),arwah bapak yati, arwah uncle rauf(bapak kamil yang duduk 1 kampung melayu dengan aku) dan tak dilupekan arwah syafiq syauqie yang kalo masih hidup, menyambut besday yang ke-22 6 feb lepas....

semoge diorang sume ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh....AMIIN...


fadhilat surah al-Kautsar

Surah al-Kausar adalah surah paling pendek dalam al-Quran. Ia hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah. Ia bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. Rasa airnya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan baunya lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi baginda iaitu anak lelakinya, Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

  1. Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita .
  2. Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher. Insya-Allah hilang dahaga.
  3. Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.
  4. Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.
  5. Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.
  6. Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.
  7. Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Semoga dapat amal.


sumber : pakarhowto.com


baru-baru ni cam malas je nak tulis kat blog nih disebabkan ketidakstabilan emosi....

wahahahahahahaaaa.....

oleh itu saye hanye memetik artikel-artikel dari internet je la ye....

huhu.......

perhatian : saye gune "tsa" bukan "tha"

kenape?

mm.....lu pk la sendri....huhu

Feb 6, 2009

HAHAHAHA....lawak giler......

"Perempuan suka :

- lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym
- pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc.
- bijak pandai – CPGA mesti sentiasa atas 3.5
- ada kerja – dining hall, hotel, library etc.
- ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
- pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc.
- pandai buat lawak expecially dpn pompuan
- tau jalan2 dekat US ni – boleh lead bila pegi travel
- pandai programming – bleh buat website lawa2
- walaupon rock tapi alim2 sket – bleh lead solat jemaah
- berambut pendek dan kemas
- tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot
- wangi – pandai pilih perfume
- hadiahkan bunga – even sekuntum rose je
- selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je
- ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best2
- pandai amik ati mak and abah awek
- sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam
- bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?”
- bila cakap dlm phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen


Perempuan tak suka :

- lelaki yang lemah – kurus, tak workout
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je
- study asyik kantoi – dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0
- malas cari kerja – harap duit sholar je
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati
- rambut serabai – panjang dan tak terurus
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot
- badan berbau – malas mandi
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga
- jarang hadiahkan teddy bear -
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek
- bagi alasan bila diajak pegi shopping
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia
- bila borak on the phone, dia pulak yg pot-pet lebey2
- manja terlebih-lebih....asyik harapkan orang lain buatkan kerja untuknya"

http://1001rahsiadiri.blogspot.com

hahahahaa.....lawak giler bile aku bace......
hehehehe.....

tapi tak sume pompuan akan stuju dengan bende kat atas nih...

ape kate tanye je kat pompuan tu "ske lelaki yang rambut serabai tak? ske lelaki yang bau busuk tak? ske lelaki yang banyak sangat cakap tak? ske lelaki yang asek crite pasal masalah die tapi tak penah nak amek tau pasal orang yang die dok ngadukan tu tak?....bla bla bla...." sampai habis perkara kat atas ni korang tanye.......HAHAHHAHAHAHAHA.....

(tak sampai separuh soalan dah kene tinggal dah.....hahahahahahhahahaa......)

apekah ????



uwaaahhhh....
lawa kan gamba nih...
sape je yang tak suke gamba titisan air yang jatuh nih...
nampak cam damai jek...kan?
sape yang pike yang sebalik nye angkat kuku kaki !
hehe...

1 gamba.....1001 penafsiran
(ke...pentafsiran eh?? cekgu BM tulun! hehe..)

Feb 5, 2009

jiwang sket....

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

http://1001rahsiadiri.blogspot.com

aduuussss........
huhu........

pakwe ku..uhuhu...

aiseh....
pakwe ku nak bersare ker...
huhuhuhuu......

RECORD HOLDER RAUL TALKED ABOUT RETIREMENT

4th February 2009
ESPNsoccernet

Real Madrid veteran Raul has revealed he will start thinking about when to retire at the end of next season.

Raul equalled Real's all-time scoring record on Saturday as he helped his team to victory over lowly Numancia with his 307th goal for the club.

The 31-year-old striker has spent his entire professional career at the Bernabeu and, although he admits retirement is drawing closer, he claims he still has two or three years to give the club.

"At the moment I still have two more years on my contract," Raul told Spanish television station Cuatro. "I think that the end of next season will be the time to think and reflect on what my future will be, and above all how my legs will respond.

"If I'm feeling as I am now, I'm sure I'll continue playing football.

"It's getting closer, but I still think I have two or three years left at the level that a team like Real Madrid demands. Then it will be the time to look at the future."

He added: "Everyone says 'what's important is to go out at the top'. That's difficult because one always thinks that they can continue at a very high level, but I think this decision is arriving and I hope to make it at the best possible moment."

The Real captain has had a distinguished career in the Spanish capital and he reserved special praise for former coach Fabio Capello.

"He was the one who taught me to be more professional in the world of football," Raul said of the current England coach.


mmm....

x best nyer....

huhuhu

pape pown raul sangat best dan sangat terer....

harap die leh jadik cam maldini...tue-tue pown masih terer dan masih dudok kat klab yang same...huhu...

alamak...

diriku telah menggunekan bahase campur di sini...

hehe...

Feb 3, 2009

I AM STRONG!!!

I AM STRONG!

I MUST BE STRONG!

huuuuuu....
these few days are a bit tough for me...
i really hope that i can handle these situations....especially in "that" situation...
huhu...

tell you what...
i'm not a lucky person...
well, yeah i'm lucky that i have such a wonderful family and very supportive friends who always lend me their ears....
thank you for that...
but other than that....i don't know...even in lucky draw, my number never been called out...
NEVER...
haha...

went to genting highlands last saturday...
but i'm not in the story-telling mood....
the great day ends up with disaster....
it's all my fault...
if it's not because of my own recklessness nothing like that will happen...
i really feel guilty towards them.....up until now....
i'm so so so so so so so so so sorry you guys....
and thanks anyway that you guys really supported me back then...
huhu....
wani, azri, nadhrah, rina, fifi, elty, sepul.......

and i really need to know how much the battery costs...
i don't want to owe anything...
enough owing your kindness...
huhu...
and i really really am thankful that i have such a caring father and big bro to come and give a hand....

but actually............
it's supposed to be a great day on that day....
but...
i can't stop thinking about what happened the night before...

well of course it's impossible to think about that thing when i rode the roller-coaster....
haha...
but it ruined my day a bit...
a bit? is that so?????
huhu...

but today i feel a bit lighter....
after a few talks with my dearest friends....i think i can get through it....
again, thanks to kak su raje s, lina, aina, mila, jibah and last but not le
ast my dearest roommate, wani-chan...hehe...
even though some of them don't know what happened but they noticed it through YM...so, thank you!
huhu...
(man....this entry is all about thank you and all....it's like giving a speech! huhu... )

"EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON"

remember that!!!


ALLAH knows what HE is doing...

HE never wrong!


HE knows what's the best for HIS servants...


sorry my english sucks...
ashamed that i actually a science student...
huhu.
..