Apr 27, 2009

how to overcome stress and depression






how?

i don't know....

try to cheer up.....

with the loved ones..............

family and frens................






i hate it.......
stress.......
depress.......

Apr 23, 2009

penyakit



haha.....

sangat sesueiiii......

hihi....





apdet jap....
jaaaaaap je...
jangan marah beta ye wani-ta.....
hehe.....



Apr 13, 2009

viva forever

hari ni ngan esok adelah hari yang menggugurkan jantung dan limpa budak-budak fizik um....
budak-budak yang buat projek je r....
sebab hari ni ngan sok diorang kene viva ngan lecturer-lecturer.....
jadual untuk viva tu ade kat blog si saii nih...
(pasni ko kene blanje makan aaa....dah promote blog ko tanpa arahan pun nih...)

gud lak kat korang sume.....
semoge dapat membanteras soklan-soklan yang diorang fire.....
terutama sape yang kene ngan prof watwa, encik ithnin dan sesape la yang digeruni dan ditakuti itu...

huhu....
turn aku next session.....
huuuu.................

oh dan gud lak kat kak naniey yang akan viva juge....




ditag oleh dzul

ATTENTION
  • Once you've been tagged you are supposed to write a note with 16 random things, facts, habits or goals about you.
  • At the end, choose 16 people to be tagged.
  • You have to tag the person who tagged you
  • If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1. ct-k lahir pade 11 september 1987 kat KL...ye...11 september ye....mase NYWC tu runtuh.....hehe....
MyEm0.Com


2. sebena nye ct-k lah dalang sebenar kejadian september 11 tu kerana beliau nak besdey beliau diingati oleh seluruh dunia....plus, kalau omputeh kan bace bulan dulu...baru haribulan...so tarikh tu cambest je sebab 911 (nombor kecemasan kat US)...hohohohhoho.... (p/s : syyyy....jangan bagitau orang laen tau! hehe....)
MyEm0.Com


3. ct-k tidak merasekan yang beliau seorang yang banyak cakap....tapi beliau rase beliau seorang yang banyak mengarut....contohnye : ade orang tanye, "weyh caner nak lukis paip ni aa?" maka dengan segala kebijaksanaan yang ada....ct-k pun menjawab "ko gi amek paip kat pantri tu...ko cabut pastu ko tekap kertas tu atas die"
MyEm0.com


4. ct-k sangat suke wane biru especially baby blue...tapi ct-k bukanlah kaki layan cite-cite blues....selain itu ct-k juge suke wane kuning dan ijau....
MyEm0.com


5. ct-k penah bercite-cite nak jadik cikgu mase sekolah dulu sebab kononnye nak ikut jejak langkah bonda tersayang yang jadik cikgu add maths....hehe....
MyEm0.Com


6. dulu mase form 1 ct-k penah bercite-cite kunun-kunun nye nak jadik novelis termuda kat malaysia ni....beliau ade tulis buku jugak la dalam 2-3 gugus buku dan beberapa butir cerpen tapi bila beliau bace balik hasil karya beliau...beliau terguling-guling ketawa sampai kuar air mate (dan air liur juge.....hikhikhik....)
MyEm0.Com


7. ct-k suke subjek komsas ngan literature mase kat sekolah dulu....sebab....

8. ct-k suke mengarang....buat cite.... "imaginasi" bak kate span berseluar segiempat sama yang bernama bob dan berwarna kuning itu....
MyEm0.com


9. tapi sebab dah lame tak diasah minat tu...sekarang dah agak kureng dah.....idea banyak dalam kepale otak...tapi macam agak susah nak diekspresikan....huhu....
MyEm0.Com


10. ct-k suke tengok bola...match laaa....takkan nak tengok bola yang sebiijik tu plak kan...dulu-dulu mase sekolah beliau sanggup berjage malam dan bangun pkol 3 pagi sebab nak tengok bola.....sekarang dah kureng sket sebab segan nak tengok kat dm dengan budak laki sume.....huhu....
MyEm0.CoM


11. fizik dan sailormoon mempunyai kaitan antara satu same laen dalam hidup ct-k....sebab...dulu-dulu (sekarang pun) ct-k sangatlah suke tengok cite selemun tu...sampai boleh hafal sume name planet kat sistem suria ni sekali dengan turutan die skali (sebab watak-watak sailor tu sume gune name planet)....oleh itu muncullah minat dalam bidang astronomi.....


12. bile dapat tau astronomi ni adelah salah satu cabang fizik, ct-k berusaha menyuruh dan memaksa diri beliau untuk suke dengan subjek ni walaupun cikgu fizik mase form 4 & 5 agak ______________ (sile isikan tempat kosong....tak baik kan cite buruk pasal cikgu sendiri....hehe...poyo baek...[ptuiihhh....] )...........dan akhirnye memang btol-btol ct-k ni suke ngan fizik....hohoho.....fizik sangat BEST!
MyEm0.com


13. ct-k sangat-sangat suke kucing.....dalam laptop ade 1 folder khas gamba-gamba kucing sahaje....mane-mane gamba kucing yang beliau jumpe kat internet dan beliau rase sangat-sangat laaaa comeyl.....pastinye beliau akan hambek....hehehehehe.....

kucen itu sangat comeyl....pakcik itu pun tidak kurang comeyl nye juge...hehe....

14. ct-k suke tido....dan kengkadang mengigau mase tido....hehe....
MyEm0.com

MyEm0.com


15. ct-k slalu gelak kuat....mungkin sebab dulu beliau blaja kat girls skool....so kalau gelak tu tak ter cover-cover ler.....huuu....
MyEm0.com

MyEm0.CoM


16. ct-k rindu akan dirinye yang ulat buku suatu ketika dulu.....sekarang ni bukak buku je dah menguap......tu blom bace perkataan pertama lagi tuh....aihhh........................
MyEm0.CoM


ok...sekarang aku nak tag sume yang ade link kat dalam blog aku nih....
nak aku senaraikan??
boleh bah kalo ko....
hahaha....

aina
azrie
dzul
ekhwan
farhan
jibah
kak aya
alfunna
kak naniey
kak sopp
lina
madi
oney
safa
saii
yani
z
zira


aku kire balik...ade 31 kot...hahaa
pastu aku kurengkan sket....
mane yang aku tau penah buat bende ni....cam mila ngan shamim...aku tak tag la...hehe....
pastu yang aku rase takkan buat bende ni tak pun takde maknenye nak buat bende nih....contoh : prof wan.....feelhoney....ngan si mattoi / mat toy / ntah caner sukati korang le nak eja name die cane...hehe....
nisa'...sebab dah lame giler ko tak apdet blog ko....asek bace blog orang laen je....hehe...
dan laen-laen lagi....hehe

ade la dalam 18 orang lagik....termasuk yang mengetag saye....encik dzul fahmie abd rahman.....haa...hambek ko.....name penuh lagik....hehh.....tengkiu kerane mengetag beta lagik...hohohoho.....

sape yang name nye tersenarai tapi malas nak buat...takpe....tapi kalau buat lagi bagos! hee.... :D

sape yang name nye tak tersenarai tapi nak buat jugak....sile kan....

marilah kite saling kenal-mengenali....
sebab ade banyak bende yang kite tak tau pasal orang laen walaupun kite kate kite kenal diorang.....sebab semua manusia di muka bumi ini adelah unik....saye unik....anda pun unik jugak....

sekian terime kaseh.......

:D


gune laptop hadi tulis entri nih....
huuuuuuuu..............

award : most wonderful blog

ok......
dapat lagi sepucuk award.....
from encik dzul fahmie lagik....
hoho...


award rules :-
  • 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded
  • make sure take the pic and said it is from
  • you should tell 10 facts or hobbies about yourself
  • you should choose 5 other blog and tell their names in your blog
  • dont forget to go and to their blog and tell them they have been tagged


10 facts/hobbies :

1. saye suke tido
2. saye suke makan.... (banyak tido + banyak makan = banyak gemox.....huhu.....)
3. saye agak moody.....dalam sekelip mate mood boleh berubah....huuu....
4. saye suke tengok anime dan bace manga
5. feveret manganime saye adelah naruto, FMA ngan bleach
6. pakwe saye bername uchiha sasuke (ini adelah fakta ye....)
7. saye lahir kat KL, tinggal kat KL, skolah kat KL, tapi jangan tanye saye pasal jalan-jalan kat KL ni....saye bute jalan.....hahahaha.....
8. saye agak boyish dulu....skarang pun maseh ade sifat-sifat boyish tu lagik.....hehe
9. saye suke crite sains fiksyen
10. manga yakitate! Japan telah menimbulkan minat saye dalam arena membuat roti ni.....hehe...

mmmmm......
sekarang perlu tag orang.....
tapi.....perlu ke?
malas la plak nak tag orang....
sape nak buat...silekan....
:D

Apr 10, 2009

top google keyword search & adsense

laptop ku buat hal lagi.....
nape jadik cam ni.......
haduiiii......
skang ni dah tak leh nak bukak internet dah...
bile aku tekan kat butang LAN die...die kate no device lak....
hapekah kejadah anda wahai buah hati ku.....................
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

i hate this.....................................................
die ngade-ngade time nak exam lak tu.....
wani cakap "die nak soh ko stadi tu...."
huhu....
mmm....iyolah.....
minggu ni MESTI balik....
WAJIB!
kalau tak hari ni (jumaat - 10/4).....sok....
tapi MESTI balik!
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...........................................



wani busuk....
i pinjam laptop u tulis entri ni.....
hehe.....


saje letak tajuk entri camtu....
hehe.....

Apr 8, 2009

i love your blog! hohoho....

ok....
fes taim dapat bende-bende alah cam ni....
skali bile dapat...gedebuk due skali gus...
takpe takpe....
trime kaseh pade mila ngan dzul kerane memberi ku award ini....
heh heh....
yang fes tu mila bagi....
yang seken tu dzul bagi.....

dan disebabkan dapat (tak sebegitu) serentak...
maka dengan ini beta mau menjawab dengan
serentak jugak....
hohohohoho.....


1. The winner can put the logo on his/her awesome blog




2. Link the person you received your award from.


3. Nominate at least 7 other blog
safa
aina
azrie
lina
kak aya
saifulislam.com (hehe....)

dan yang saye paling nak bagi award ni....

profesor wan ahmad tajudin wan abdullah a.k.a watwa
huahuahua.....


Leave a message on the blogs of those you’ve nominated!
ok....ini sah sah aku takkan buat untuk saifulislam.com ngan prof watwa tu....
hehehe.....

Apr 7, 2009

~ rabu rabu ~

rabu rabu tu sebena nye love love dalam sebutan orang jepung....
diorang ni memang....
tak reti nak cakap omputeh btol-btol...

sejak dapat lagu love story dari si yatikus...
asek je nak nyanyi lagu nih...
fes taim aku denga lagu ni kat laptop kak iqa....
rase cam best je tapi tak hambek la plak....
pastu tadi dengan penuh semangat jawa aku carik lirik lagu die...
tak sangke sweet lak lirik die...
sori aku terjadik girly jap....
hahhahahahahaa......


We were both young, when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts-
I'm standing there, on a balcony in summer air.

I see the lights; see the party, the ball gowns.
I see you make your way through the crowd-
You say hello, little did I know...

That you were Romeo, you were throwing pebbles-
And my daddy said "stay away from Juliet"-
And I was crying on the staircase-
begging you please don't go...
And I said...

Romeo take me somewhere, we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess,
It's a love story, baby, just say yes.

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet, because we're dead if they knew-
So close your eyes... escape this town for a little while.
Oh, Oh.

Cause you were Romeo - I was a scarlet letter,
And my daddy said "stay away from Juliet" -
but you were everything to me-
I was begging you, please don't go-
And I said...

Romeo take me somewhere, we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess.
It's a love story, baby, just say yes-

Romeo save me, they're trying to tell me how to feel.
This love is difficult, but it's real.
Don't be afraid, we'll make it out of this mess.
It's a love story, baby, just say yes.
Oh, Oh.

I got tired of waiting.
Wondering if you were ever coming around.
My faith in you was fading-
When I met you on the outskirts of town.
And I said...

Romeo save me, I've been feeling so alone.
I keep waiting, for you but you never come.
Is this in my head, I don't know what to think-
He knelt to the ground and pulled out a ring and said...

Marry me Juliet, you'll never have to be alone.
I love you, and that's all I really know.
I talked to your dad -- go pick out a white dress
It's a love story, baby just say... yes.
Oh, Oh, Oh, Oh, Oh.

We were both young when I first saw you.




aku dah letak lagu ni jadik lagu bekgraun blog nih.....
nanti kalo dah rase boring aku tuka balek lagu nih...
hohoho.....



aku memang tak ap-tu-det lagu lagu baru nih...
huhu....

Apr 6, 2009

pakwe saye yang hensem

huuu.....
tak lame lagi pakwe ku yang kusayangi akan memunculkan dirinye...


nak kate aku sayang giler kat die...........ibarat melukut di tepi gantang r.....
bukan...bukan....ibarat lubang cacing ngan galaksi andromeda sane.....huh...
nak kate aku benci......tak jugak.....sebab aku memang suke jugak la dengan die....
sebab time time aku bersame ngan die aku akan rase diri aku ni rajin.....
dan bile time time macam ni aku ade rase sedikit kedamaian....
hahahahahaha....
ade ke patut.....
haduiiihhhh....
MyEm0.com

kalau gi dating ngan die...kami slalu nye akan berbincang tentang perancangan mase dulu, kini dan selame nye....
penting nih!
memang terisi jugak la waktu berdating ngan beliau...
sangat bermanfaat dan penuh dengan ilmu....
wuahahahaha....
MyEm0.com

kalau saye tak gi dating...memang bising le parents saye...
yup....parents saye memang sporting kan? hehe....
selaen dari parents saye....saye sendiri jugak nak gi dating ngan pakwe saye ni...
walaupun kalau dating ngan die boleh membuatkan saye rase sangat sangat sangat sangat tensyen....huhu.....
MyEm0.com

ok ok....berikut adelah tarikh-tarikh dating tersebut berserta dengan tajuk perbincangan kami:

23/4 : astrophysics & cosmology

25/4 : epistemologi ilmu
(hamende ntah name penuh die....tak ingat...huhu....)

27/4 : statistics

2/5 : optics


haduii....gile bayang la saye macam ni....
walaupun saye dating untuk 4 hari je....
tapi 2 hari yang last tu saye rase sangat takotttt.....
kang tak pasal-pasal saye buat macam ni kat die kang.....
MyEm0.com

dan sebelum nak dating ni kene ade persediaan dulu...
macam mane nak mekap cantek cantek....
macam mane nak susun ayat supaye pakwe saye lebih terpikat dengan saye....
macam mane nak ngorat die supaye die tak carik pompuan laen....(huahuahuahuahua....)
macam mane nak jage tutur kate dan kekemasan diri.....

huuuiii....
banyak persediaan tu....
tapi sampai sekarang pun saye belum buat pape persediaan lagi...
sebab selalunye bile nak buat persediaan je saye mesti rase malas dan rase nak tido....
ape nak jadik la dengan saye ni...
aiiii...........
MyEm0.com

MyEm0.com

lawatan sambil belajar ke sunway lagoon

aku rase macam kelakar la bace ade satu blog nih....
budak junior aku punye....
* cun cun * (ehe....)

beliau dengan berani kerana benar nya crita pasal crush le....crash le....hape le....hehe....
anda sangat berani cun cun....hehehehe....
oh...beliau memang seorang yang suke berterus te
rang pun...
bak prinsip hidup die lah....
"i don't want to regret things that i want to do but i didn't do it because of MALU ke...SEGAN ke...hape ke...."
ala...lebih kurang la tuh.....hehe....

tapi bile bace blog die aku macam seakan-akan terimbau jugak la macam mane aku mase **1st year dulu....
hahahaha.....

dulu kalau boleh semue orang pun aku nak suke....
suke orang tu....suke orang ni....
haduiii......ntah hape hape ntah.....
kengkadang tu aku pike balik sekarang ni....
macam mane laaa aku boleh suke kat orang-orang tu....
hahaha....

tapi suke pun....sekadar suke je la....
*(takde maknenye aku gi kat orang tu kate aku suke kat die.....nak mampus??? hahaha....saye tidak seberani anda ye cun cun....hehe....)*
biase lah kan....
laki suke tengok pompuan...pompuan suke tengok laki....
hahaha....

lagi-lagi kalau mase tu masih free....no string attached....bak tajuk album NSYNC yang dulu-dulu tuu....hehe....
haduiii...

astaga.....ape nak jadik laa....huhu....

patutnye kene r tundukkan pandangan weyh!
ish...ish...iiiiiiiiiissshhhhhhhh................

tapi tu dulu.....

sekarang aku dah tak camtu dah....
dah tak "polisuke" dah....
alhamdulillah....
kengkawan aku yang rapat sume tau sebab ape....h
ehe....

dan aku caye.....
si cun cun ni pun satu hari nanti akan jadik camni gak.....
(ye r.....tempoh mase ko suke kat orang tu ngan orang ni sangat singkat kot weyh! hahahaha....)
takpe....takpe...
kite paham....
mase **1st year memang mase untuk jadik budak-budak lagi....
gunekan mase budak-budak itu dengan sebaek-
baek nye....
hihihi....

p/s kepade safa nadia sabian : anda tau macam mane nak sebut **1st year ini kan?? hehehehehehehehe.....

MyEm0.com



tajuk entri tak same dengan isi kandungan entri....
sekian terime kaseh....
:D

*godam godam godam...akhirnye aku tau caner nak letak emoticons dalam post....yeahuuu...!*

Apr 4, 2009

conficker

do you know about conficker?

i just happened to know about this thing when blogwalking just now....hehe...

experts say it is the worst infection since SQL slammer, another computer worm that has made its "debut" in 2003....

most of conficker victims came from europe but malaysia is not exceptional......

click here for more information....

there will be a test whether your PC has been infected by this computer worm or not.....

nasib baik laptop kesayangan ku ini tak kena infection nih....

tapi sebelum korang check yang laptop korang kena infection ke tak, pastikan korang tak guna apa-apa proxy untuk surf internet....contoh proxy tu macam kproxy, vtunnel....

tapi aku rasa kalau kat um ni dah tak pakai proxy kot....sebab friendster dah boleh buka guna wireless um ni...hehe....

dan lagi satu.....kalau guna antivirus tu...biarlah AV tu jenis yang ada self-defensive system dia sendiri....


baru dapat balik laptopku semalam.....
terima kasih kepada "ROSMA" (hehe....) kerana telah menengok-nengokkan laptop ku....
pasni kena hantar kedai le jawabnya.....
aiiishhh....