Aug 11, 2009

kisah pengembaraan ct-k yang heybart! hahaha....

pada suatu pagi yang bising....
ct-k bangun dari tido kat rumah sewa kat dot dot dot....

tengok jam....

"alah....lame lagi....layan cite charmed jap....hehe...."
dalam pkol 12.30 camtu barula terkedek-kedek nak siap-siap gi um....

hajat di hati macam-macam nak buat hari ni....

dalam pkol 2 camtu dok tunggu bas um/rapid lalu.....
tunggu punye la tunggu....
rupe-rupenye
salah tempat menunggu.
...
"patut la takde orang tunggu kat sini....malu den....huhu..."

*saye budak baru blaja.....huhu....*


bile dah sampai um....ct-k pun berhajat nak mengisi perut dulu....

t
rus je gi KPS.....
tak pedulik pun makanan-makanan feskum yang ade kat situ....

sampai kat kafe.....
pekerja-pekerja tu dah nak start makan dah....

atau dalam bahasa mudahnye.....
diorang dah
nak tutup kedai dah.....

disebabkan perut sedang berkocak-kocak (hehe....) maka ct-k pun menebalkan muke untuk order nasik ayam kat situ....
maka.... makanlah ct-k di situ BERSENDIRIAN.......
ye....takde orang lain yang makan mase tu melainkan beliau.... huhu.....
*dah
pkol 3 lebih kottt......ko baru nak lunch????? ish ish iiiiissshhhh........* :-p

dah selesai makan.....

ct-k berhajat untuk stadi sket sementara menunggu waktu yang sesuai untuk mencapai hajat yang sebenar.....
maka ct-k pun pegi r library.....
masuk libra
ry je pok cik guard tu kate lagi 20 minit je library nak tutup...
apekahhhh????
"oh....diriku terlupe....hari ni kan hari sabtu.....memang r die tutup awal....."

lagi skali ct-k menebalkan muke sambil tersenyum manis
(uweekkkkkkk......!!!) ke arah pok cik tu......


sampai kat tingkat 2 tu ct-k pun membuke laptop beliau.....

pastu ade pengumuman kate library nak tutup dah....
adela dalam
10 minit camtu kot sempat nak memanaskan kerusi kat situ.....
aaaiiiiiii...........
maka skali lagi ct-k pun menebalkan muke kuar dari library walaupun sebenarnye beliau tak sempat buat ape sangat pun tadi....
huhu.....

sekarang.....
untuk meng"accomplish" mission yang utama.....
maka ct-k pun tunggu laaa bas yang
nak gi kolej 8 tu.....
tungu punye tunggu (lagi skali) bas tak sampai-sampai lagi......
aiiiiiihhhh.....

"kalo setengah jam tunggu takpe lagi....ni dah nak sejam aku tunggu ni....baek aku jalan kaki...."
maka ct-k pun kembali ke p
ekerjaan beliau yang lame.....
iaitu
pejalan kaki fac sains - 8th ......hehe......

dalam 15-17 minit camtu sampai ke 8th dan berjaye meng"accomplis
h" mission tersebut......
WOHOOOOOOO......!!!
"oh.......sayangku.....sudah lame tidak ketemu......" ujar ct-k apabila berjaye menyelesaikan misi tersebut...... hehe......
disebabkan keletihan....
maka ct-k pun gi r kedai belakang tu....bli 100plus.....untuk recharge balik tenaga.....

dalam perjalanan nak balik tu nampak
azrie.....

baru habes buat rehearsal kemerdekaan 8th.......pengarah laa katekan.....
maka ct-k pun berborak-borak la sekejap dengan beliau......
melihatkan jam dah nak pkol 5.30 ct-k meminta izin mengundurkan diri.....
maka sekali lagi c
t-k kembali ke pekerjaan lamenye....
jalan kaki lagi selama 15-17 minit....

"exercise tu beb.....dah lame tak kua peluh camhari ni....hoho....."penat jalan kaki weh....tido jap......

sebelum sempat sampai kat bus stop nampak bas rapid stop kat situ....
ape lagi ct-k pun
berlari-lari bapak ke arah bas tersebut....

tak sempat untuk berkate "ooii..." pade shino yang baru kuar dari bas itu....


sampai kat tempat perhentian yang sepatutnye.....

ct-k mendaki gunung tahan
4 tingkat untuk meletakkan beg yang berat dengan laptop....
kemudian turun kembali untuk pegi pasar malam.....
rajin sungguh ct-k turun naik gunung tersebut
....
hehe......
ct-k ingatkan kembara perjalanan beliau sudah berakhir di situ....

rupe-rupenye belum habes lagi......


sebelum tu ct-k dan hausmet beliau linux busuk berhajat nak gi gazebo malam tu..... untuk mendengar forum bicara ad-deen......
chewah! baekla tu kunun......

maka...selepas sel
esai maghrib mereka berdue menunggu bas lagi skali......
lame btol laaaaa nak tunggu bas hari sabtu ni.....
dah la malam tu bus stop tu lampunye tarak....
so berdua-duaan lah mereka di dalam gelap.....

aiiihhh....


linux mencadangkan supaya mereka meminjam moto anak jemangin memandangkan beliau duduk kat area situ gak.....
lame btol mamat ni reply.....
mesti tengah mengayat awek ni....
kehkehkeh.....

akhirnye....

dalam pkol 9.30 bas pun sampai.....
tapi malangnye die gi stop kat stesen U dan nak berehat jap.....
aiiiihhhhhh.....apekahhhhh???
maka linux dan ct-k pun berazam untuk berjalan k
aki dari stesen U ke gazebo.....
"takpe....lagi banyak pahala kite dapat ni.....nak gi majlis ilmu nih..." linux menyedapkan hati.....

sampai kat gazebo.....beli air dulu!

pastu baru la terkedek-kedek gi kat blakang g
azebo tu.....
forum tu SANGAT BEST!

memang sangat rugi kalau tak gi....
"SAINS MEMBUKTIKAN ISLAM atau ISLAM MEMBUKTIKAN SAINS"
panel : dr. jamnul azhar mulkan & ustaz mohd suhaimi rohani
ishhh....
memang sangat best lah!
tak sia-sia linux dan ct-k berpenat lelah berjalan kaki jauh.....
yang paling menarik minat ct-k....
diorang kaitkan teori relativiti einstein dengan
peristiwa isra' mikraj...... waaaahhhhh...... memang tak terfikir lah!
dan kebanyakannye diorang banyak sebut pasal fizik.....
tu yang lagi seronok dengar tu.... hohoho.....
:D :D :D

mase nak balik pun....
masalah lagi.....

takde sape yang sudi nak tumpangkan....
maka lagi skali linux dan ct-k pun menunggu laaa.....
kali ni bukan bas la...tapi teksi....
sebab bas takde dah pas pkol 12.....
dapat plak pokcik teksi yang ala-ala p.ramlee bak kate linux..... hehe....
bleh plak pokcik tu palingkan muke ke blakang nak bercerita....

padahal die tengah memandu tu.....

aiiihhh....
nak je ct-k jerit...."pokcik! pandang depannn...!" hehe......

sampai di rumah linux dan ct-k sangat keletihan.....

linux sebab habes keje pkol 6.30 tadi....so of cos la penat....
ct-k plak dengan "agenda" beliau yang tersendiri.....

maka berakhirlah kisah pengembaraan ct-k sepanjang hari.....
adekah kembara itu diteruskan pade hari berikutnye?

entahlah.....

hehe.....

penat seyh hari ni.......

p/s : sori....entri a
gak boring sket.....tapi bile aku cite kat lin pasal pengembaraan aku sepanjang kat um tu...terkekeh-kekeh...terbahak-bahak die ketawa....pastu die gi cite kat nad....nad pun dok tergelak-gelak gak.....aihhh....korang ni....sampai hati mempermain-mainkan perasaan beta.....yat je yang belum tau lagi ni....heee.... :D

p/s/s: entri ni adelah entri ke-100 (akhirnyeee....) ingat nak buat spesel edition tapi tak dapat tahan r.....nak gak cite kisah kembara dunia ni...heee.... :D

moral of the story : mulekan hari anda pade waktu pagi.....dan jangan leka tengok cite charmed....hehehehehe.....

hanye azrie sahaja yang tau apekah misi utama aku gi 8th tu....
kan azrie kan??

kan???
syyyyyhhhhh........
ini rahsie antara kite berdue tau!
hehe..... :D