Jan 26, 2010

giler eh?

seperti yang aku penah cakap lab untuk final year project aku kat ips (institut pengajian siswazah.....ala...yang depan 12th tuu.....)
so kalo ade free time je kene gi lab.....
asal gi lab je ade free time.......
hari isnin ngan rabu r perit sket (cececeh...perit la konon......)

10 am - atom
11.30 - gi lab
2 pm - em
3.30 - lab
5 pm - mikro-p
6.30 - balik.....tak pun stay kat lab......

erghhh.....................
giler ah!



eyh.....pe yang aku nak cite ni sebena nye?
tak.......camni......
petang tadi mase nak gi jabatan nampak ade ramai-ramai budak maen segala macam sports kat 12th tu.....
tetibe terdetik lak kat hati aku........
dah lame nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee aku tak bersukan.......................
huuuuuuuu......................  -______-


rindu giler kot nak maen.......
mase skolah dulu maen handball untuk skolah.....
best giler.....
dah nak dekat match hari-hari berlatih dari pkol 2 - 5 petang......
tiap-tiap tahun muke jadik sabun.....eh tak......sun-burn.....
tapi aku slalu jadi sub je.........
huuu.....sedeyh giler.....ye r....aku tak hebat cam diorang yang len......
huhu......


kalo mase 2nd year dulu kakak-kakak senior floor aku slalu maen volleyball.......
aku pun tumpang maen r due tige kaki.......
ingat lagi mase bulan ramadhan mase 2nd year tuh.....
kitorang penah maen volley sampai pkol 5 pagi.....
syok giler!
skarang..............
sape lagi nak ajak aku bersport nih.......


p/s : i dont like to jog......i like to play! yeay! play! play!
jog = bohr-ink

play = fun!
fun = funna!
eh....silap taip.....haha....ok la tu kan kak fana..... heee.....  :D


sile kire bape banyak perkataan "giler" dalam entri ni......
sape jawab dengan paaaaling tepat dan lambat saye belanje die minum......
minum ape?
air liur.......
minum ape?
air liur.......
minum ape?
air liur la pekak!
giler ke hape.....

Jan 21, 2010

PERGI.........

tanggal 15 januari 2010 yang lalu seorang pensyarah di jabatan fizik um telah menghembuskan nafasnya yang terakhir....
dr. burhanuddin kamaluddin digambarkan sebagai seorang yang sentiasa senyum dan peramah....
antara lecturer yang agak susah nak cari titik noktah bile borak ngan die....


selasa lepas arwah mengadu sakit kepala tapi bile ambulans sampai kat jabatan beliau mintak diorang balik mungkin sebab die rase dah ok kot....
pukul 4 pagi hari rabu beliau tiba-tiba rebah di kediamannya....

nasib baik anak sulung die ade kat rumah tu....
dr. burhan dikejarkan ke PPUM....
hari rabu dan khamis tu memang ramai yang datang melawat die...
tak putus-putus.....
aku gi hari khamis tu.....
memang sedih r tengok dr. koma....
selalu nampak die ceria je...
tapi hari tu dengan tiub-tiub wayar sume masuk badan die.....
huuu.....
tengok kat blood pressure die....
range dalam 350-360 mm Hg....
kalau normal dalam 100-130....
bayangkan betapa tinggi nye tekanan darah die......



blood pressure chart
kelik untuk pembesaran


denyutan jantung die plak aku tengok dalam 100 seminit....
boleh nampak betapa lajunye denyut jantung die walaupun die pakai selimut time tu....
huhu.....


pagi jumaat esok harinye aku dapat mesej dari if kate dr. dah takde dah....
terkedu sekejap aku..............
aku tanye balik dari mane if tau....
mane la tau kalau kabar angin je....
die kate dari orang ofis....
aku tak caye lagi....
aku tanye nad pulak.....
nad cakap ifwat gi PPUM untuk sahkan.....


pukul 10 pagi kitorang kumpul ramai-ramai pegi umah dr. kat shah alam....
sedih tak terhingga bile salam ngan dr. anis (ex-wife dr. burhan....lecturer fizik gak...) sebelum tengok jenazah tu.....
tak sampai 5 saat pun aku tengok muke arwah buat kali terakhir....
macam-macam dalam fikiran time tu......
sedih giler...............
aku cube sedaya upaya untuk tak "berbunyik".....
takot nanti arwah sakit.......


jenazah dikebumikan kat shah alam seksyen 21 pkol 4 petang lepas dorang solat jumaat.....
kitorang (aku, nad, bella, safa) tak gi mase pengebumian......
sebab kitorang gi SACC.....hehe......
lapo r time tu....sume pun tak brekfes lagi....huhu.... (fizin...sila jeles....)


skang ni aku caye ramai yang rase cam tak caye je dr. burhan dah takde.....
klas instrumentasi yang die aja dan segala yang berkait dengan arwah dibagi kat prof watwa.....
ala.....yang ade blog jugak tu........

(abes laaaa sape yang amek instru sem ni....huhu....)


mase die sakit tu dr. anis ngan sorang lagi anak diorang ade kat jepun....

harap sangat diorang sempat tengok dr. burhan sebelum die pergi....
huhu.......
arwah meninggal pade hari jumaat dan disembahyangkan oleh ramai orang....
dan sakitnye (koma) tak lama....
dan meninggal lepas subuh (dalam pkol 7 lebih)....

harap dr. ditempatkan bersama orang-orang yang soleh.....
amiin..............


(esok harinye 16 jan kak iqa pulak bertunang.....insya ALLAH aku update....kalo mase mengizinkan la....nak buat entri ni pun amek mase seminggu dan 3 kali "sambungan" aku kene buat.....bizi la kate kan.......huhu.....)


p/s : maktik....sori....orang lupe lak nak buat entri pasal besday maktik hari tu.....
ye kawan-kawan....pade 30 disember yang lepas adelah besday mak sedara saye.....adek kepada mama saye..... sandra rina bt subki a.k.a maktik .........sile la ke belog beliau, memori arina.....


p/s/s : slalu teringat dr. mase klas mikro-p yang aku amek sem ni.....slalunye arwah yang aja.....tapi sem ni dr. zai yang amek alih..... "maybe he knows dat he won't be around....who knows......" dr. zai cakap.....
- klas digital electronics yang arwah aja dulu adelah asas klas microprocessor ni -

Jan 12, 2010

just enjoy the show

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

Slow it down
Make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause it's too much
Yeah, it's a lot
To be something I'm not

I'm a fool
Out of love
'Cause I just can't get enough

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

The sun is hot
In the sky
Just like a giant spotlight
The people follow the sign
And synchronize in time
It's a joke
Nobody knows
They've got a ticket to that show
Yeah

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

Just enjoy the show

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down I know
I've got to let it go
And just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum

Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show

I want my money back
I want my money back
I want my money back
Just enjoy the show


[lenka-the show]

best!

Jan 6, 2010

dragon ball siri baru dari toriyama akira

kite dapat mengenalpasti kalo orang depan mate bertukar jadik super saiya....
ye r....
bukannye susah....
tengok rambut kuning naik ke atas tu....
di tengah dalam mode super saiya la tu.....
dan kite sebagai orang yang ade kat blakang super saiya tu mesti r nak tau kan....
rahsia ataupun cara-cara caner orang tu bleh jadik super saiya.......
kalo die takde depan mate pun kite bleh feel aura die......
boleh rase gelombang super saiya die.....
walaupun berkali-kali orang depan main sorok-sorok dengan orang belakang.....


tapi kalo sebelum-sebelum ni super saiya tersebut cakap.....
"kalo boleh aku taknak jadik super saiya r.....nanti senang cedera......so aku nak tunggu aku bergabung dulu baru la best nak bersuper saiya nih....."
dan orang belakang yang mendengar tu pun bersetuju r dengan orang depan.....
lalu orang belakang itu menjadikan orang depan sebagai kirenye cam idola la.......
die mengagumi beliau kerana pandangan jauh beliau......
die jadikan kate-kate beliau sebagai motivasi untuk die trus hidup dalam dunia dragon ball tanpa muncul sebagai super saiya........

tapi malangnye malang tak pernah kentut busuk waima wangi sekalipun......
sekarang orang belakang terumbang-ambing tanpa motivasi......
tapi die berazam......
die tetap akan berpegang pada pendiriannya yang baru tu.....
die tetap taknak jadik super saiya.......
bile dah jumpe orang yang sesuai untuk bergabung dan gabungan diorang tu menjadik....
barulah die nak jadik super saiya.....
ala....macam gotenks la.....
goten + trunks = gotenks .......
die nak kene carik orang yang tinggi lebih kurang dan orang yang boleh menyamakan gelombang dengan die........
baru la sesuweeiiiii........
ape ntah agaknye penghabesan cite dragon ball ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ tu.........
dragon ball nye pun tak muncul-muncul lagi......
aiiiihhhh........................







gotenks yang sangat comeyl dengan "hantu letup-letup"....