May 18, 2009

malang berbau petrol

hari ni hari isnin....
18 mei 2009...
bermakne dah 5 hari aku start berprojek....(sebab jumaat sampei ahad dr. zul cakap takyah datang lab....hehe....)
dan bermakne dah 2 malam aku tido kat rumah nadlinyat (nad + lin + yat).....
sebenarnye aku dapat je duduk kat 11th bawah name nad sebab die tengah buat projek sidang redaksi kolej tuh....
tapi sebab kalau aku dok kat situ takde kawan....
pastu nad lak pelawa aku dok umah sewa diorang....
so pelawaan tu sukar sungguh untuk ditolak....hehe....

sepanjang minggu lepas aku datang lab (advanced material lab kat IPS) abah hanta...
tapi sebab cam kesian lak kat abah asek kene tempuh traffic jam hari-hari sebab nak hanta amek aku...so hari khamis tu aku cakap aku tido kat 11th je....
(yang kemudiannye aku tido kat umah nadlinyat....huhu....)

semalam aku ingat nak balik um ni awal la....
tak payah nak berkejar mase pagi-pagi bute....
tak nyusahkan orang nak tempuh jam.....

*tapi akhirnye niat tak nak nyusahkan...jadi nyusahkan orang gak...hmmm.....*

so malam semalam kak iqa hanta aku balik um....
sepanjang malam semalam hujan renyai-renyai...
so jalan pun basah....
mase tu kak iqa yang drive....
lalu kat jalan yang bese kitorang gune r kalau nak gi um...
sampai kat fly-over yang bleh nampak hotel hilton tu....
kitorang ade kat belah kanan jalan sebab pas fly-over tu masuk jalan bangsar...
so kirenye memang kat lane yang btol la ni...
mase dah belok tu kete waja kat sebelah kiri kitorang ni tetibe pusing maut dan
BANG!
(no no no....itu bukan bunyik kitorang panggil haris.....)
mase berlanggar tu...aku kat dalam kete tu secare spontan nye beristighfar kuat....
haha....
giler...
aku rase kepale aku ni bergoyang (btol ke gune perkataan ni eh?) lagi kuat impact die dari impact mase naek roller-coaster hari tu....
huhu....
seb baek kak iqa bawak tak laju sangat...
kak iqa break....aku tampar tingkap kete tu kuat-kuat dok marah kan pelanggar itu...
pelanggar itu stop kat belah lagi satu....
seorang auntie rupenye....
dan beliau tunggu nak cross jalan yang lebar itu...hukhuk....

dan aku rase tak sampai 10 saat ade orang datang "membantu"....
seekor lelaki....pakai topi....dan dengan henpon yang dah sedia ade kat tlinge die....
"beliau" ketuk tingkap kak iqa pastu cakap "kawan saye ade workshop dekat sini...jap eh..." lebih kurang la.....
pastu auntie tu sampai kat belah kitorang ni...
kak iqa kuar.... "how come you can drive like this??"
aku denga kak iqa cakap camtu kat auntie tu....
pastu bla bla bla....aku tak dengar ape penjelasan auntie tu kat kak iqa...
yang pasti nye die cakap sorry r....
pastu kak iqa tunjuk kat kete....pastu auntie tu buat isyarat sorry kat aku....
tapi aku berpaling muke lak...
hehe....
sungguh kekurangan diajar aku ini....
sebab mase tu aku punye la terkejut....
aku dok dalam kete tu tengah menggigil-gigil lagi....
dalam pale aku mase tu "takde ke air....aku nak minum...."
sebab aku tringat mama cakap kalau terkejut sangat gi minum air....
(nasihat ni mama bagi pas aku accident moto mase aku form bape ntah...hehe....)

bla bla bla....
auntie tu cakap kete tu kete anak die....
so die nak jumpe ngan anak die...mintak setel kan bende ni...lebih kurang la....
kate kitorang ikut die gi jumpe anak die kat LRT bangsar....
die siap bagi kad keje die....in case kalau kitorang ingat die nak lari ke hape...
kak iqa stuju....

yang si nyamuk bertopi ni plak dok sebok kol kol orang....
dan dalam mase kak iqa bincang ngan auntie tu...ade 2-3 "skuad tambahan" datang untuk "menolong" kitorang....
bile dah stuju ngan auntie tu kitorang ready dah la nak gerak skali ade orang ketuk tingkap aku....
kambing gurun ko!
dah la aku tengah terkezut....lagi ko nak kezut kan aku....
"awak benti kete kat belah sane tu...nanti kawan saye datang..."
kak iqa nak cakap kitorang nak ikut auntie tu tapi "beliau itu" macam tak dengar je....
kak iqa cepat-cepat suruh aku naikkan tingkap...pastu blah dari situ....
padan muke korang nyamuk jalanan!
parasit jalanan btol!

bla bla bla....
kat LRT bangsar tu jumpe kaum kerabat auntie tu...
anak die willingly nak bayar ganti rugi....
bla bla bla....

kete kancil tu takde r truk pun...
kat depan kiri tu r remuk...
hilang ......ape bende ntah kak iqa cakap....
pastu stereng tu jadi senget dalam 45 darjah....
huhu....

mmmm...
pasni fobia dah la aku nak bawak laju-laju kat situ....
aku suke drive laju-laju kat situ dowh....
best...
cam main dalam video game....
hehe....

kak iqa cakap bahagian wane hitam kat jalan tu rase cam licin....
so memang tak mustahil la kalau ade kemungkinan ade "parasit" yang nak "mencipta" accident....
bende ni bukan bende baru bagi kebanyakan orang yang banyak driving....

oleh itu...
kalau korang ade terlibat dengan accident....
berhati-hati la dengan si baik hati yang tibe-tibe nak datang menolong....
heh!


p/s : takde gambar....malas....


hari ni aku rase cam tak bermaye je...
kepale berat...
badan saket...
huuu....

takde tajuk

imagine me and you
i do
i think about you day and night
it's only right
to think about the girl you love
and hold her tight
so happy together

if i should call you up
invest a dime
and you say you belong to me
and ease my mind
imagine how the world could be
so very fine
so happy together

c/o:
i can't see me loving nobody but you for all my life
when you're with me, baby, the skies will be blue for all my life

me and you
and you and me
no matter how they toss the dice
it had to be
the only one for me is you
and you for me
so happy together

May 4, 2009

satu dua tiga go!...trengg....aku berikan semua.....

btol ke tak ntah lirik untuk tajuk aku tuh....
huhu....
takde...
saje nak tambah entri.....
aku rase aku dah mule rase cam nak tuka layout baru r....
tapi aku sayang ngan kopi kat atas tu.....
sudu die lagi aku sayang.....lawa dowh....
dan template berasaskan notebook memang aku suke.....
3 columns plak tu....
aku tringin nak blaja buat layout sendri r....
tapi sebelum tu kene r terer bende grafik grafik ni kan.....
huhu......
takpe.....
itu sume bole belaja.....
info di hujung jari....
ecece......

oh!
buat tutorial jap.....(poyos!)
aku gi blog lina tadi....
die tanye nape blog die takde tarikh untuk setiap entri....undefined je....
bende ni bukan kene kat die sorang je....
aku dulu pun penah kene gak....
sebab mase tu nak tuka ke layout yang sekarang ni....
bile tengok orang lain punye jadik camtu gak aku rase saket ati....
rupe rupenye camni...........

gi kat setting > formatting > pastu tuka le pape yang patut.....
sile gunekan kaedah cube jaye ye....hehe....(hape punye tutorial aarr....)
sebab aku maen tuka je dulu....
tak ingat dah mane 1 yang kene tuka....
tapi aku rase tuka kat timestamp format....
aku rase dulu mase tarikh die masih undefined...kat timestamp...format die camni... 5/04/09.....
so tuka r jadik monday,may 04,2009.....ok....
dan pastikan time zone korang betul....
contoh...kalau korang kat malaysia hambek la yang KL punye....
jangan gi hambek kiritimati......kuikuikui......

dan semalam skali lagi aku dapat tau yang kebanyakan orang tak suke kalau dalam blog atau website tu ade lagu yang automatik kua....tak leh nak stop plak tu.....cam blog aku ni r....hehe....
tapi ade gak orang yang tetap layan lagu lagu yang kua tuh.....
tapi bile dipk dan dianalisis balik.....
memang btol la.....
even aku sendiri mute kan volume laptop dulu baru nak gi blog aku sendiri....
HAHAHAHHAA.....
pastu aku pk lagi.....
kebanyakan orang suke bukak windows or tab banyak banyak sekaligus.....
kalau yang die bukak tu sume ade lagu....tak ke saket ati mendongar eh....
huhu.....
jadik....
aku rase nak buang yang gratisan tu r.....
tuka ke something yang macam kat blog kak aya....
cumeyl....bentuk kaset lagik....
hoho.....

May 3, 2009

pagi yang hujan kini sudah banjir

seperti yang dijanjikan....
post kali ni pasal malam semalam yang sangat menggumbirakan dan mengharukan juge....
huuu.......

dimulekan dengan kejadian pada petang tu....mase aku dok terpk pk nak isi perut aku dengan ape.....
aku kol syada budak drama tuh....tanye "clorox" (kat 10th) tu bukak tak time time camtu....syada kate tak......
pastu syada cakap, "eyh....kitorang ingat nak celebrate besday elty malam ni kat slorok"
aku garu pale....hmmmm........

"owh...ok...bole bah kalo ko...."
"ko ajak die nanti ek?"
"owh...ok"

bla bla bla......

(last-last aku tak mesej pun....su mesej die konon kate nak mintak tolong...hahahahah......ooo.....korang nak buat seprais rupenye.....seb baek bukan aku yang mesej....kalo tak....takde maknenye seprais.....hehe)

so dipendekkan cite....kitorang makan le kat clorox tuh.....diorang ni siap dah beli kek lagi....hoho....bagus bagus.....
si lynosensei dok mengekol kol orang ajak join....ta
pi akhirnye......kami bersembilan sahaje....si elty sorang je laki kat situ.......
8 pompuan sorang laki.....memang gonjeng......terlebih kuota p
un dah.....
sandra, wani, lina, azrie, aku, su, syada ngan nadhrah......sile ikut nombor ye puan puan....hahahhaa.......
ade die sorang pun macam-macam lawak bengong kua..
...
malam tu aku gelak kuat giler....lame dah kot tak gelak cam tu sejak exam....hahaha.......

pastu elty terpakse membelahkan diri beliau kerana terpakse gi miting PERMASA......presiden laaa kate kan.....hoho.....

pastu malam tu jadik sangat la best kerana kami berlapan
kemudiannye berfotosintesis dengan kamera su.......
sangat best!
tapi bile dah akhir akhir tu rase sedih gak......
ye r.....

kan aku dah tak duduk 8th dah sem depan....
aku tak amek pun borang stay kolej......

memang sangat sayang 8th tapi aku dah takde hati nak duduk 8th lagi.....
merajuk??

hahahahhaa.....aku memang agak kuat merajuk gak orangnye.....hehe.....
takde r.....lagi pun sem depan aku dah tak dapat PTPTipu lagi d
ah.....
yuran kolej yang ade makan kan mahal.....RM1400++
....
gile mengketedarah sel darah putih betul la UM nih.....

bile ntah yuran kolej nak turun ye?
lets HOPE dat it will CHANGE someday....to the more cheaper one....
hehe....ni memerli nih....sape tak sedar lagi tu....sedar sedar la diri......hoho.....
kurang dari setahun je lagi nak tunaikan janji-janji anda..
...
saya menunggu.............

ok......
sile lah tengok aksi daring kami....
hehe.....

nadhrah baru lepas kene "tegur" ngan aku....hahahahhaha....

aku suke btol ngan gamba nih....LT muke cam banduan dari bandung....hahahhaha......
dan lihatlah muke kesedihan ku itu....hehehehe.....

aku cakap kat budak ni....letak gamba yang camni untuk borang rayuan stay college....sure punye orang ofis tu tak ter'miss' lagi name die....pastu letak name LT....jangan letak mazhair....hahahhaha.....
p/s : appara....takkan la orang aktif cam die ni pun tak dapat kolej.....ofis ni suke buat keje silap....ish!

gamba ni pun aku suke gak....sian su.....nampak cam muke die kene tempek kat gamba ni jek.....hehe......


adegan romantik di tepi pantai

orang suruh buat gaye gedix...die buat gaye 9 bulan plak....azrie....azrie....hehehehe.....

perhatikan azrie yang sedang menutup keti beliau....hahahahaha.....

ya ALLAH! bende ape yang tande X kat kanan atas windows korang tuh???
pandangan sandra menembusi skrin lapto
p korang.....

asal je name wani...mesti nak dengki kat aku....hehehehe......

gamba yang kat tangga ni gamba paling menarik bagi kitorang...ade 4....aku pilih secara rawak je....

ouh i LOVE this pic! kuroneko no tango...tango...tango....hehehe.....
jelas terserlah keayuan ku ketika itu.....HAHAHAHHAHAA
.........


last pic taken.....i really LOVE 8th drama club..... :)
oh! dan jangan tak perasan pulak kuroneko kat tepi bawah tu.....nampak tak? hehe....


hai lah....................
aku betul betul sangat sayang ngan klab drama ni....
biarlah tak menang pape pun......
biarlah orang yang luar dari klab ni nak kate ape pun....
(eh....ko jangan terasa lak oney....sumpah demi ALLAH tak maksudkan ko.....)

yang penting kitorang sume sangat enjoy dengan klab ni.......
last miting hari tu sume orang meluahkan perasaan masing-masing....
.
sume cakap sangat enjoy.....
huuuu.........
dis club is one of the things in KK8 dat i will really really miss......
not the masakan at DM ok.....
hohohohoho............

naseb let sangat baek......
kalau tak disebabkan die nak gi miting....ade kemungkinan die akan jadi seperti wafi di bawah......


wafi pada besday nye tahun lepas.....kelihatan wani terkedu melihat homun tersebut diperlakukan sebegitu rupa.....hahahahhahahahaha

cara mudah mendapatkan duit free

aishhhh.......
tak tau nak start caner....

semalam adelah hari kemerdekaan sementara yang dah bape belas/puluh kali ntah aku sambut.....
semalam paper optics pkol 11.30 kat DTC.....

bajet sebab sebelum ni penah exam kat situ dan tau azabnye menahan sejuk kat dalam tu....so aku pun pakai la baju 2 lapis....t-shirt putih sexy(la sangat....HAHAHAHAHAHA...) yang aku slalu buat jadik inner, ngan t-shirt 8thPLORACE....huahuahua.....dan macam bese...kasut sport.....tak cukup dengan tu aku pakai pulak sweater biru kak iqa yang agak tebal tu mase masuk dewan....hohohoho.....
hasilnye....memang kureng sejuk sket kalo nak dibandingkan mase aku amek exam TITAS/HubEt yang kene duduk kat pentas tuh....huuu....
tapi aku rase memang diorang naikkan sket suhu ekon......

*HubEt adelah hubungan etnik....dulu rase menyampah gile nak menyebut pepanjang....HUBUNGAN ETNIK.....jadi...aku yang memang suke meringkas kan dan memberi name pelik-pelik ni pun menamekan beliau sebagai hubet.....sekarang ni junior-junior sume panggil die HE (sangat tak best....sebab nak kene sebut H tu....), etnik...tak pun hubungan (nak tambah "sulit" kat sini?)......kowwtt.... (due due name pun tak menarik.....tak unik....hahahahhaa......)

pas exam bajet nak makan kat KPS laa pas habes exam...skali tak bawak duit daa....mase balik kolej pun dah pkol 2 dah....makcik DM dah kirim salam sayang dah kat aku.....huuu.......
dalam otak dok pk sape la yang ade moto lagi nak bagi aku pinjam...nak gi 12th...nak beli nasik....semalam seharian aku ngan wani tak makan nasik.....sebabnye...tiap kali time makan je kitorang tengah tido...eh...tak....mase tengahari tu je....mase untuk dinner tu kitorang tido dan terase sangat malas nak turun.....banyak lagi tak bace time tuu...hukhuk.....seb baek dah sarapan dah.......


*iklan jap.....sebab aku rase sangat saket hati bile teringatkan brekfes hari jumaat tu*

KAMBENG GURUN MOHAVE BETOL!
pinggan!
sudu!
kuali leper!
swinging bowl!
periuk nasik!
blender!

kitorang ni....................ni....yang tengah duduk makan kat DM ni ye....makcik makcik sekalian............................sangat lah mengharapkan ROTI CANAI dengan kuah DAL tak pun KARI macam menu yang SELALU ADE untuk brekfes hari jumaat ye...........................
bukannye ROTI PUTIH dengan kaya ngan mentega/marjerin SAHAJA!
sile lah ingat ye!
next next sem sile lah jangan buat macam tu lagik........
hampa betul rasenye.....pas habes solat sume aku dah dok terbayangkan roti canai dah......ishhhh.......................geram btol....................
nak kate tak reti reti nak bajet bape ramai budak yang dah balik......ape gunenye benda alah wane silver yang kitorang dok kene tekan tekan tiap kali nak makan tuh??!
hangin pus-puspawati aku...........*

*ok....sambung balik....*


nak pinjam moto mila....kunci die bawak balik....
nak pinjam moto yani....eh die dah balik rasenye time tu....
nak pinjam moto mek dah...kang tak bole nak start lagi kang....(eh...ke...yang aku tak reti start tu moto yani ek? ntah r....hilang ingatan jap....)
nak pinjam moto aina......ish....taknak r kaco die....huhu....
dan ntah sape-sape lagi la yang ade moto aku dok pk....
nak pinjam moto kat budak laki? oh no no no no.....carik dulu yang pompuan....ish.... (dah terpk dah nak pinjam skuter si litut....sebab penah pinjam mase dah terlambat nak gi klas dulu...terjumpe die kat tepi jalan....hahahaha...pergh....dah la fes taim bawak skuter...gigil gigil lagi mase nak start bawak...fes taim aku pinjam moto budak laki lak tu...uishhh....)

last-last aku tido je.....sampai ke petang...sampai pkol 6 camtu...
fuyyyooo.....memang best giler ah dapat topap tido akhirnye....
dah la aku ni kalau tido tak sah 8 jam sehari....bajet cam budak-budak lagi r....
hahahahhahahahahhaa......
[penah je (slalu sebena nye.....eh...bukan....kengkadang....hehe....) aku tido lebih dari 12 jam sehari.....huahuahuahuahuahua......aku memang heybart! ]
B-)

pastu malam tu ade aktiviti hangit yang akan dihikayatkan sebentar sahaja lagi....hehe......