Dec 9, 2010

jom tidur...!

errr.........kenapa aku pilih ayat "ngeri" tu jadi tajuk entri ni?
huuuu.......

anda suka tidur?
ya, seperti anda, saya juga suka tidur...
sukkkkkaaa sangat....hehe..

rasanya dulu dulu dulu dulu dulu takdelah suka sangat tapi rasanya sejak lepas habis PMR dulu tu kot.....
(ceh! tak tahan...PMR tuuu....)
dan rasanya masa tu jugak la aku mendevelop kan diri menjadi seorang penidur di kelas...
masa dah habis PMR, macam biasa lah kan...takde aktiviti sangat...selalunya aku cari aktiviti nak dibuat contohnya cari kawan nak borak, baca buku (perghhh....!!!), berjoget depan kelas (well.....sekolah perempuan kannn......haha...tak tak...yang ni aku tak buat...)...
ada 1 hari tu aku boring tak tau nak buat apa, aku tengok ada antara classmate aku yang tidur, so aku pun macam nak try lah tidur dalam kelas...
lalu aku tidur dengan nyenyaknya....bangun-bangun je tengok takde orang...dah rehat rupanya...
"ceh! hidya ni...taknak kejut kan aku...."
segalanya bermula di situ...............................

masuk form 4 memang aku antara sleepy head yang berjaya ah dalam kelas 4Sains2 tu....
antara babak (babak? kau ingat ni cerita tv??) yang masih aku ingat masa kelas BM....
selalunya puan wan bahiyah suruh kitorang baca majalah fokus SPM tu, pastu jawab la pape yang dia nak tanya....
disebabkan aku berjaya membaca keseluruhan artikel dengan kelajuan cahaya, i took my own sweet time to sleep.............as always...
kehkehkeh....
aku menongkat pipi (bukan menongkat dagu....itu untuk abang haris yang suka berangan sambil duduk di jendela bilik beliau) sambil tunduk ke bawah, kononnya masih tengah membaca, pastu aku pun tido....
celik mata je aku nampak muka puan wan kat celah-celah tangan aku sambil tengok aku tido....oh! so sweet.....!
aku angkat muka, lalu melemparkan sengihan yang sungguh manis seperti pisang goreng kepada beliau...
babak seterusnya aku tak ingat dah....

masa kelas kimia pulak, duduk dalam lab...
masa awal-awal tu cikgu tu (jap....aku cuba nak ingat kan balik apa dah nama cikgu tu....) tanya ar result PMR kitorang....
chewahh....aku pun dengan bangga nya cakap aku dapat 8A.....dah lepas cakap tu aku tak boleh nak duduk betul balik dah sebab ****** terasa besar sebab mengembang (ok...ni tipu...)....dan secara kebetulan aku sorang je budak melayu dalam kelas tu yang dapat 8A....oh! so sweet! (well...biasalah....melayu adalah kaum minoriti kat st mary.....time aku dulu la....sekarang dah banyak dah...gedik-gedik pulak tu...huh!)
dan bila cikgu tu suruh baca manual lab tu, aku tunduk setunduk-tunduknya mengadap buku kat atas meja sambil merehatkan minda...
kebetulan jugak, masa form 4 ni, mama tukar sekolah dari SMK Taman Ehsan gi SMK Se******.....
sekolah ni 1 zon sentul dengan st mary...so selalu la jumpa dengan cikgu-cikgu dari st mary ni dalam meeting....
ada 1 hari tu mama tersatu meeting dengan puan mona ni....haaaa..........baru ingat nama dia....puan mona....ok sambung cerita....
mama pun tanya lah kenal ke tak aku ni....dan dialog seperti di bawah ini pun berlangsung....
puan mona : laaa.....anak akak ke....? rajin khumaira tu.....saya selalu tengok dia baca buku....dia dapat 8A kan hari tu?
mama : (ketawa) (eh...ni dah macam nak buat skrip dah ni...) mane nye dia baca buku....die tido tu! dok kat rumah malam-malam tengok bola sampai pagi...
puan mona : die tengok bola, kak??
mama : ha'ah....die minat sangat dengan michael owen tu.....blablabla (babak seterusnya sila imagine sendiri...)
start daripada tu puan mona panggil aku bola....

babak seterusnya pulak masa form 5, kelas PJK....(bagi sesiapa yang dah hilang ingatan....PJK nampak macam ejaan short-form untuk pajak...tapi bukan kelas pajak gadai...it's pendidikan jasmani & kesihatan)
kelas ni guru kelas kitorang puan parimalah yang ajar....ni part-time dia je...full-time dia subjek sejarah...
masa form 5 ni aku duduk kat hujung dunia, depan sekali, berkawan baik dengan pintu kat sebelah kanan aku....
masa kelas PJK hari tu puan parimalah nak ajar kitorang sejarah, so dia suruh kitorang baca buku sejarah tu...
disebabkan aku seorang pelajar yang jujur dan berhati mulia, aku tolak buku tu ke kanan sket, palingkan muka ke kanan seolah-olah macam aksi taknak kawan dengan zhi qian kat sebelah aku, pastu aku tongkat kan ali kepala lalu menikmati pemandangan di luar kelas dengan mata yang tertutup....
tiba-tiba aku rasa macam mendung pulak pemandangan kat luar, aku bukak mata....GEDEBUK! muka puan parimalah depan aku....macam yang aku buat kat puan wan tadi, aku melempiaskan sengihan yang lebar dan sungguh precious kepada puan parimalah....beliau tergelak sikit lepas tu suruh aku teruskan pembacaan yang kononnya tergendala sebentar tadi....

situasi peniduran dalam kelas ni berlanjutan sehinggalah sem kedua terakhir aku....final sem aku tak buat camtu dah....hehe.... (epp...epp....siapa yang tau pasal "final sem" aku tu sila senyapkan diri anda dulu eh....nanti beta sendiri yang akan cerita kat sini....)....ada 1 kelas pukul 10-11.30 pagi yang boringdantakfahamamendelahdieajarni, pukul 11 je aku keluar untuk tido selama 15 minit kat tempat lepak geng fizikawan aku tu...hehe.....

oh! dan aku ada gambar-gambar yang menarik untuk dikongsi bersama yang berkait rapat dengan kes peniduran dalam kelas sepanjang antara-sem-terakhir aku sebagai undergrad fizik kat um nih.....
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe..... (sila bayangkan aku tengah buat muka mischievous sambil tersengih dan menggosok-gosokkan tangan...)

kiri atas : bel, saii, shamim
kiri bawah : yan, fizin, saii lagi
oh! so sweet kan???
hahahaha....

jangan marah eh kawan-kawan....
selamat hari raya....maaf zahir batin....kikikikiki.......

p/s : sebenarnya ada lagi 1 mangsa, yatt....tapi mana ntah perginya gambar tu....aku try carik balik tak jumpa pulak....

p/s/s : gambar aku? mesti la takde.....aku kan budak baik lagi berakhlak mulia.... :p



mmm.....
rindunye zaman muda-muda dulu..........
huhu.....
:(

2 tanda kaki:

Naufal said...

ish perasan baekk...eh akak bila nak jadi follower orang??

Ahya Emerald said...

hahahaha. tido oh tido. tido sememangnye sedap dr spaghetti. eh. haha.