Jul 15, 2010

it's all over.........

"BEAUTY BEATS THE BEAST" (TheSun, july 13) is the best summary to describe the final WC 2010 battle between spain and holland.....
wohoooooo.....!!!!!!!
lepas iniesta masukkan gol aku ngan ayus (adik aku) melompat-lompat, terkinja-kinja macam mat kool kat depan tv (pesanan penaja : sila jangan tiru aksi ini di tempat awam).....
punyalah aku hepi.....

ramai football experts yang mengutuk belanda main hari tu....
very dirty and they really don't deserve to win the cup regarding their dirty and rough performance in the final.....
even their football legend johan cryuff also criticized them....
malu je kata the dutch teams from 70's are their heroes, but they played in much much lower level than their predecessors' team......
agak kecewa r sebab expect holland akan main superbly sebagaimana diorang main masa lawan brazil hari tu....
you should have learned how to tackle the spanish side from jose mourinho....not by kung-fu kicking them.....
i would prefer a match between (my favourite team.....hehe...) spain and germany in the final with thomas muller in action.....because i still believe if muller was on the pitch that day, the game would be much tougher for spain....

ok.....aku tak nak bebel banyak-banyak lagi sebab dah macam-macam orang (football experts to be exact) tulis pasal final WC nih......
and i read every single article about spain's triumph in TheSun......memandangkan itu je surat khabar yang ada kat rumah.....hehe.....

aku akan berpurak-purak la kononnya aku pun salah 1 football experts, dan aku pun nak feature kan jugak my top players, top goal, etc. etc. .....hehe.....gedix betul......


MY DREAM TEAM .......chewah...!! (in 4-4-2 formation)

goalkeeper : iker casillas (uih....ini sudah semestinya nih.......hehe...) [manuel neuer]

defenders : phillip lahm ; carles puyol ; gerard pique ; sergio ramos [giovanni van bronckhorst ; joan capdevila ; paolo da silva ; gregory van der wiel]

midfielders : thomas muller ; andres iniesta ; xavi hernandez ; wesley sneijder [sergio busquets ; mesut ozil ; xabi alonso ; bastian schweinsteiger ; honda keisuke - woohh....jepun mari....]

forwards : diego forlan ; david villa [arjen robben ; miroslav klose]


BEST GOALS
[1] maicon (brazil v north korea) - fuhh....gila ah.....angle dia punya lah payah nak masuk gol.....i still wonder how the ball can get in.....
[2] van bronckhorst (holland v uruguay) - regarded as the best goal of the tournament.....gila....dari jarak macam tu.....dengan halaju yang tinggi macam tu.....perghh.....(ceh....mentang-mentanglah physicist kan.....)
[3] forlan (uruguay v holland) -   :-O
[4] tshabalala (south africa v mexico) - great run!
[5] simao (portugal v north korea) - aku suka teamwork, so aku suka gol hasil dari teamwork yang bagus...
[6] honda (japan v denmark) - gila ah freekick dia..............................
[7] villa (spain v chile) - berbanding dengan solo-run goal dia masa lawan honduras, aku lagi suka gol ni sebab macam kelakar......hehe.....
[8] banyak sangat r gol yang cantik-cantik.....rambang mata aku nak pilih...........huhu.....


BEST SAVES
urgh......aku nak letak kat sini.....tapi dalam game selalunya saves lagi banyak dari gol.....tanpa video susah nak tunjuk yang mana 1 yang best.....senang tengok sendiri r kat website fifa kat sini.....


then........
as much as i love football, as a girl (cececeh.....), i can't ignore the attractive figures on the pitch....hehe.... gedix lagi sekali.......... :p

[1] kaka (brazil) - sape yang kata dia ni tak attractive memang bute eeh mate nye..... (sila sebut semua "e" tu macam sebut epal)

[2] cesc fabregas (spain) - akhirnya kapten arsenal ni buang jugak jambang dia tu masa final match hari tu....hee....suka...suka..... xD
 ......nasib baik dia tak terkena "badi" iklan nike nih....

[3] fernando muslera (uruguay) - i just catch a glimpse of him masa abah tukar channel, pastu aku cakap kat ayus, "weh, keeper uruguay tu kiut ah...."...walau bagaimanapun (ceehh...) muka beliau ada unsur-unsur ke'gay'an sikit...


[4] rafael van der vaart (netherlands) - muka dia macam robin dalam cerita batman tu....hensem beb....i've noticed him masa wc yang mana 1 entah....2002 or 2006.....


[5] robin van persie (netherlands) - aish.....pemain arsenal ni ramai pulak yang hensem-hensem.....

[6] mesut ozil (germany) - i don't know but there's something attractive about him, maybe because of his tak cukup tidur eyes....? kan lina kan...? kan? kehkehkehkeh........

[7] iker casillas (spain) - i've been a BIG fan of him since WC 2002 kat jepun/korea, masa dia save penalty ian rush (kot nama dia....), pastu ada lah dalam 1-2 penalti yang dia dapat selamatkan masa penalty shoot-out......lepas (my magnificent 7) raul, casillas adalah pemain ke-2 yang menyebabkan aku start sokong real madrid.....hehe......

[8] wesley sneijder (holland) - kenapa entah nampak dia kiut r pulak bila dia bercakap dengan orang yang lagi tinggi dari dia......haha....

these players not only have the looks, but also the foot...kalau ada rupa tapi skill macam jaguh kampung je buat apa..........

[..] no fernando torres, no david villa, dan yang paling penting sekali......NO CRISTIANO RONALDO! HAH! eiiii.....menyampah gila aku kat mamat poyo, perasan, tamak gelaran nih.........ko datang real semata-mata sebab nak kejar title pemain paling mahal.....pastu kata ada niat nak balik manU balik....caitt! blender betul.........

- THE END -


p/s : post ni adalah untuk suka-suka sahaja........jangan muntah depan laptop/PC anda oke........ :p

4 tanda kaki:

Naufal Zaidi said...

player2 arsenal n fan2 dia mmg tergolong dalam kategori kacak pon kih3 =)

uchiha ct-k said...

hah! blah la ko akopal........players die je....xde kaitan ngan fans die ponnn.....

Anonymous said...

haha..ozil2..i like..comei sgt..

-lina-

Naufal Zaidi said...

ohh.. silap disitu.. mestilah ad kaitan, klu dalam thesis research 2.. dikira sbg Dependent variable 2..hehe