May 23, 2010

mari menulis biodata sendiri :D


korang ingat tak dulu-dulu masa tengah comel-comel, naif-naif, kanak-kanak, muda belia dulu...
masa time sekolah dulu selalu buat buku biodata.....
dalam buku tu 1st page mestila biodata sendiri sebab itu menunjukkan buku tu adalah kepunyaan kita...
pastu tulis dengan pen warna-warni....
tak habis dengan tu siap lukis-lukis lagi...
kalau ada sticker atau pelekat (bukan kain pelekat) dalam bahasa melayunya, boleh tampal-tampal kat page kita supaya nampak lebih menarik dan boleh eksyen dengan budak-budak lain yang tulis kat dalam buku tu jugak....
kalau dapat biodata dari budak laki (since benda biodata biodata ni budak perempuan yang suka) lagi lah hepi....
kalau boleh hari-hari nak tenung page tu...(chewah..macam ada pengalaman je...)
siap boleh meniduri dia lagi (aku maksudkan buku tu la.......apa yang korang fikir ni hah?)

ataaasss sekali tulis "my biodata" atau kalau budak tu nak memperkasakan bahasa melayu dia, tulis "biodata saya"....
kalau nak panjang sikit tulis "semua tentang saya" takpun "about me"....
pastu lukis garis gigi-gigi macam wave yang tak sama frequency dan amplitude nya......

hmmmmm.............................................
aku pun nak buat camtu ah....

MaI biOdATa
(mesti kena kreatif sikit)

NAMA : Ct-K..!!!

UMUR : 22 tahun (mesti tulis nih....kalau dalam masa 30 tahun lagi baca page dia, umur dia masih lagi 22 tahun....hebat kan?)

ALAMAT : **********************,52100 Kuala Lumpur (aku dah letak dah alamat rumah aku tapi nape keluar *** ek?)

TARIKH LAHIR : 11 September 1987
TEMPAT LAHIR : Pusat Perubatan Ibu Kota (selalunya DOB & POB ni disatukan kat perkataan "LAHIR" tu....so dia jadik macam ni : 
TARIKH L 
TEMPAT                    oke...aku tak reti macam mana nak buat...tapi korang faham la kan...."L" tu tulis sebesar alam sampai sama dengan ketinggian "TARIKH" & " TEMPAT" tu)

NO. TEL : 03-*********** (dulu tak ada handphone so guna telefon rumah je la....tak macam budak-budak sekarang, dapat 5A UPSR pun dah dapat handphone. aku dulu tak dapat apa pun...huhu...)

MAKANAN KEGEMARAN (ooowhhh...ini sangat perlu....tak sabar nak list kan semua yang kita suka makan...) : Sambal telur, asam pedas, masak lemak cili api, pisang goreng, nasi ayam, nasi tomato, nasi goreng yang dimasak sendiri , paprik, semua jenis masakan ayam, ikan bawal kukus, sweet sour, pizza, kenny rogers, maggi dan apa-apa sahaja yang pedas dan HALAL (ceh....tadi kata nak tulis favourite food...last sekali cakap apa-apa sahaja......)

MINUMAN KEGEMARAN (ini pun sangat perlu....sama seperti di atas) : carrot susu, nescaffe, neslo, vico, teh o dan apa-apa sahaja yang HALAL (lagi sekali....HALAL itu perlu di'capital letters'kan....)

HOBI (sangat perlu ni....sangat berguna kalau ada orang nak berkenalan dengan kita....chewah!) : membaca (hoho...ni hobi lama aku....masa kecik dulu aku ulat buku....percaya lah....!), tidur, membaca manga, menonton anime, bermain basikal (hobi kanak-kanak ni) ,memasak, melayari internet

CITA - CITA : Guru (dulu), penulis novel (dulu jugak...sila jangan gelak...aku minat giler tulis karangan/essay & suka giler belajar komsas/literature dulu), researcher (sekarang....kot?)

WARNA KEGEMARAN (alamak...tertinggal pulak....patutnya letak kat kalangan KEGEMARAN tu) : Baby blue, kuning, hijau lembut

MOTTO (aku tak berapa faham dengan motif nak ada MOTTO ni....tapi apa pun aku tulis gak la apa pun...) : Saya ada motor warna putih yang sangat cantik,hari-hari saya bagi dia makan ajinomoto


ada banyak lagi yang selalu kitakita ni tulis dalam page kita.....
ada yang nak tulis sekali nama mak bapak la, nama adik beradik la....
kalau adik-beradik dia ada 2 orang je takpe tapi kalau ada sampai boleh buat 2 team bola, habis 1 buku tu untuk page dia sorang je....

okeh...den dah ngantuk dah ni.....
malam ni inter lawan bayern munich.....
wahaha....
mourinho....mourinho................ :D

cepat atas tarikh (quick update)

waaaaaaahhhhhh.....
dah bape bulan dah kot aku tak tulis blog.....
giler ah....
aku kagum dengan diri aku sendiri......
hehehe.....

cepat atas tarikh :
  1. insya ALLAH aku akan konvo bulan ogos ni....exact tarikh adelah pada 7 ogos...memandangkan budak-budak fakulti sains punya hari konvo paling last, so memang sangat pasti r konvo kitorang hari sabtu 7 ogos.....it meanssss....korang sume kena datang dan bagi saya hadiah oke....
  2. aku terkezut gak tengok respon yang aku dapat from the below entry....i tot noone wud be interested....skali bukak blog ni tengok gedebuk 12 komen....oke...bilangan komen kedua tertinggi la setakat ni memandangkan blog ni bukan blog fofuler cam hamis jalikha itu..... :D
  3. skang (10-27 mei) aku tengah ada program 3P....amende ntah nama penuh program ni tapi dia pasal belajar pasal komputer2 ni la.....ada banyak course....aku amek comptia....lin, if ngan syahidah amek microsoft office project manger....dorang dah habis dah hari ni.....course aku ni je yang tak habis-habis lagi ni....huuuuu......
  4. sabtu depan (29 mei) the only elder sister that i have, kak iqa, akan berkahwin....perasaan? ............................................................................ :p
  5. skang aku tengah nak siapkan pape yang patut untuk conference kat terengganu  nanti...conference tu bulan jun ni nanti....nasib baik r x clash dengan wedding kak iqa yang belah pengantin lelaki punyer....huhu....
  6. tak tau nak tulis pe dah...huhu
bye!