Aug 23, 2009

entri pekasam : KA-n-CHING! lagik.....

*entri ini entri yang sudah jadik pekasam.....huhu.....*
perkara : projek budak-budak fizik batch 0607 yang pertama
tarikh : 17 ogos 2009

hari : isnin (time cuti midsem)

tempat : sungai kanching
catatan : sangat best giler! giler pun tak sebest ni......huahuahua.....

alkisah.....
sehari sebelum hari yang amat dinanti-nanti oleh kami semua....

aku, safa, nad ngan lin gi umah nad kat puncak jalil....


p/s : aku sangat suke rumah nad tu tau....sangat best! :D


sebelum tu kitorang gi NSK kat selayang untuk beli barang-barang BBQ dan sebagainye....
sampai rumah nad pas rehat beberapa jam kitorang memerah keringat untuk menyediakan bahan makanan untuk esoknye....
fuh!
berpeluh-peluh...sampai masuk dalam makanan....
HAHAHAHAHAHAHAHA......
kidding la weyh...
korang yang gi tu jangan nak termuntah lak....hehe....

safa ngan lin bertungkus lumus perap ayam ngan buat mihun goreng...

disebabkan diorang yang masuk dapur dulu dan start masak dulu aku pun malas r masuk campur part ay
am ngan mihun....
kalau aku masuk port kang penuh lak dapur tu....
tambah-tambah lagi kalau ramai yang tau masak nak masak...

macam-macam pendapat laaa yang kuar....

*contohnye mase nak makan dinner....aku nak buat camni....tapi diorang kate camtu....diorang kate cenggitu....aku kate cenggini.....aihh....alih-alih dinner dah nak pkol 10....huhu....*

aku potong-potong sayur buah sume ngan goreng nu
gget....
nad pulak bertungkus lumus prektis permainan yang nak dimainkan esok (tapi tak buat pun...x sempat....huhu....) sambil-sambil tolong aku gak....

penat dowh.....


esoknye.....

mmmm.....
disebabkan aku ni nature nye adelah lambat dan gelabah....
maka berlaku la satu hal yang tak diingini....

huhu....
pape pun hal itu dapat ditangani dengan tindakan nad yang cekap menyelesaikan masalah....
tapi seriously....

pagi tu ade je problem nye....
ingatkan kitorang je yang lambat...
saii pun ade problem gak.... (sampai ade orang tanye die... "dik...adik ni sesat ke?"
HAHAHAHA....)
pedo lagi laa....huhu...

sampai kat ja
batan dalam pkol 8.30.... (sejam lambat....huhu...)
ade beberape orang dah yang sampai....

pastu tunggu pedo....
sampai dah nak pkol 10....huhu....
beliau pun ade masalah tu....huhu....
kitorang seramai 19 bijik pegi ngan 5 lembar kete....


sile lah jamu mate anda dengan gambar-gambar heybart ini.... :D




yeay yeay.....
best nye nak gi kanching!!!
kami gumbira!!!


gumbira sangat sampai jadik mereng.....

hmmm......



kami yang pergi adelah......
yat gile kerang bakar dan ct-k yang kool....


safa yang risau pedo tak sampai-sampai lagi (sebab die tumpang kete pedo)

nad yang buat-buat terkezut

lin merangkap pengarah, setiausaha, bendahari, cik ceti dan sebagainye...


nisa' yang takot tengok safa macam nak mengamok



bella


yan si mad charming yang asek terbabas jalan


del yang slalu membetulkan tudung beliau semasa mandi

faten kuning, rina ngan lani yang low profile....
(errr...faten tak termasuk....)


the sarawakians : WOW!a dan faten kuning


shamim kanak-kanak riang wonderpet


fizin "shosesh" (sosej) yang sedang memikirkan game "dengar dan perhatikan"


ragib dan saii.....produk terbaru ubat selsema cap bapak dan anak


shino a.k.a hantu sosej dengan jelingan tajam sebab gambar beliau tak banyak diambek....
kalau ade pun separuh muke je...


zulpedo yang perasan gagah dan tampan
(jap....aku rase budak laki batch aku ni sume stok perasan r....hahaha...)




disebabkan kebuhsanan menunggu pedro de la rossa sampai....
mereka bermain uno....



tetapi apabila pedo tak sampai-sampai bile dah pkol 9 lebih.....
bella mule mengalami kemurungan yang serius....


safa plak dah nak start naik angin....
"taknak bagi pedo makan..." beliau bermonolog dalaman...


lin jadi tak tentu arah....


tapi sume nye lega apabila terlihat kelibat zulpedro



kete-kete yang digunekan untuk pergi ke tempat destinasi.....

owner : nad


owner : pedo


owner : yan


owner : shamim

owner : ragib

bile si mad charming start terbabas sebab telah menjadi samseng jalan raye yang berjaye.........

shamim mule jadik tensyen.....
ingin rasenye dirempuh sume kete untuk memberi laluan supaye beliau dapat mengejar mad charming...suruh pulang ke pangkal jalan....


kami yang rajen mengangkut barang-barang untuk menuju puncak

yea......sampai kat pintu gerbang....
ade orang dah kebuloq sangat....tak sabau nak makan mihun goreng yang sedap itu....

subhanallah......cantek kan..... :):):)
[err....cube cari makhluk tersembunyi....hehehehe....]


menuju puncak!



bella dan nad bertapa untuk mendapatkan ketenangan setelah tensyen menunggu pagi tadi


kami yang berjaye mendaki gunung everest.....


saii yang tidak pernah tengok air....begitu excited.......sehinggakan.......


beliau lemas!
fizin pulak memegang erat shamim takot lemas seperti saii jugak....


ok....mari kite beramai-ramai belajar mengapungkan diri....
ingat konsep archimedes ye kawan-kawan.....



mereka sedang melakukan renang berirama.....


 






aksi panas memBBQ.....
"nak shosesh" anak jemangin berkate....


uinaaa.....
batul-batul enak nih.....


sape yang sedang berpuase tu sile bertendang ye....


 
yan buat muke sedih tak dapat makan ayam....

time nak balik.....
balik ke mane?

ke rumah singgah ragib.....
di mane?
di selayang....

dekat je dengan NSK yang kitorang gi beli barang tu....
chett...!


setelah selesai solat rehat dan sebagainye....
makan lagi....
untuk mengabeskan makanan yang masih tersisa....
(oh! aku lupe nak masukkan gambar main uno lagi....mmm...takpelah....malas nak drag down lagi....)

seronok menjamu selera beramai-ramai

juga terdapat aksi korat-mengorat....

fizin memujuk rayu lin supaye memulangkan kembali 15 hingget yang dibayarnye....
tetapi lin tidak mudah digoyah pendiriannye...

pedo cube memberikan senyuman manje kepade yat untuk memberi laluan kemenangan kepada beliau....
lantas yat berkate "apehal ko??"


due tukang DSLR bersiap sedia mengambil gambar keluarge....
kelihatan di situ kain pelekat tuan rumah ragibun a.k.a bapak kami....
(ramai nye anak-anak ragib...sampai 17 orang....)

dis is family potrait......





 inilah rumah ragib yang besa itu.....
domo arigatou gozaimasu ragibun....!
:D



selepas itu kami pun pulang ke kampung halaman masing-masing........

***** TAMAT *****


p/s : kami kuciwa mattoi tak datang.....kitorang nak raikan die ngan ragib sebena nye sempena diorang konvo hari tu......tapi die demam lak....tak larat nak bangun katenye....huhu.....

3 tanda kaki:

Farhan Hafiz said...

wahhh!!
best ya ct-k..
kt ne tmpt tu?
ak tgh cri tmpt nk wt prgm gk..
utk urg umah 13...hoho

ko pnya pic tu..
ketawa ja ak bca ayt ko...
best giler entri...
hahahaha~

safa nadia sabian.. said...

gigih nyer ko umai drag sume gmbr..sgt smgt..aku masukkan skit2 jer..pnat dah tarik2 sesatu..tula satu2nye kelemahan blog..hihi..pape pn ttp best..

uchiha ct-k said...

-farhan-
hohoho....
bestkn....?? :D
kanching tu kat sblah templer park...
ko try tanye si litik...
die penah pegi...
hehe....
tengkiu2....
:D


-safa-
hehehehe.....
bknnye gigih sgt pn....
kte upload dlu gmba byk2 baru tulis...
tp kne upload gmba yg last tu dlu la...
sbb tu gmba yg maen uno kt umah ragib tu mlas dh nk tmbah....
nnti nk kne drag jauh lak...
huhu....