Nov 22, 2009

fatul suruh buat entry kelakar

mmm....tajuk entri kali ni cam len dari bese.....
aku tengah masuk kontes nih......
encik fatul akrul ramli punye......
best bace blog die nih......
sampai tercabut gusi ku.....

dan aku rase disebabkan die seorang yang gay dan macam gembira-pergi-beruntung person...
die buat kontes pasal pengalaman hidup paling klaka.......


pueh den pike pengalaman ape yang paling klaka skali dalam hidup den.....
tapi yang ni gak yang slalu bermaen di mate......


alkisah.............



sebelum ni aku blaja kat matrik kedah....
ala....yang kat changlun tu.....
yang dekat ngan sempadan siam tu....
sampai kawan aku penah tetido dalam bas dari seremban nak gi changlun.....bukak je mate dah sampai hattyai......


bek tu de stori.....


mase tu sem 1...
lecturer yang aja kitorang dalam klas tutorial fizik tu agak garang r......
(aku dah lupe r name die.......memang dasar kacang lupekan tanah....)
so slalu nye kalo die masuk klas sume orang senyap......
pade suatu hari saye duduk di 2nd row kerana 1st row memang selalu tiada penghuninya mahu menemaninya (erk.....ayat....).....
aku letak laa backpack aku kat krusi depan aku tuh....
(sebab aku tak ske letak beg kat kaki....macam tak hormat ilmu tu plak....huhu.....)
kat blakang aku ade semut.....
tak...tak...bukan semut serangga tu....
tu name budak laki klasmet aku tuh.....
semut ni agak hensem r....
(praktikum aku kebanyakan budaknye hensem-hensem dan lawa-lawa r.....ini dipersetujui oleh praktikum laen yang 1 kuliah ngan kitorang...hahahaha.....)

bile lecturer yang agak garang tu dah masuk  aku pun nak amek r beg aku yang kat depan tu.....
tapi takkan la nak bangun dan menonggeng plak.....
aku kan wanita melayu ke-32864 terakhir......

dah la ade mamat hensem di belakang kan.....
so aku perlu mencari jalan pulang ke rumah untuk amek beg aku.......
aku pun menghulurkan kaki ke depan untuk menguis kerusi di hadapan ku itu......

suasana masih sepi kerana lecturer masih membelek-belek buku beliau......................


"ish...jauh pulak la krusi ni........" gerutu hatiku seraya berusaha menguis krusi tersebut....
ct-k menjulur lagi kaki beliau ke depan........


suasana masih sepi kerana lecturer masih membelek-belek buku beliau......................


tiba-tiba........
"bang! ayuh bang! kita pergi pasar minggu..........."
eh....silap sound effect.......
skali lagi.......



tiba-tiba........
"deshum!" (err....sound effect pe yang sesuei ah......? )
ibarat jantung pisang dibawa belayar jatuh berguguran ke bumi.......


suasana masih sepi kerana lecturer masih membelek-belek buku beliau......................


"hehehehehehehehehehehehehehehehehehe......."
kedengaran suara orang ketawa mengekek-ngekek.......
cisdel btol!
apsal aku jatuh dan aku gelakkan diri aku sendiri??
mengikut ape yang kawan sebelah aku cakap diorang yang laen macam terkesima dengan keadaan tu.....
bunyik yang ade mase tu hanye lah bunyi kipas, bunyik helaian buku diselak (lecturer aku la tu.....) dan bunyik aku gelak.......


suasana masih sunyi sepi kerana lecturer masih membelek-belek buku beliau..................


dah puas gelak aku bangun dan membetulkan kerusi plastik tersebut.....
aku amek beg sambil berkate dengan agak kuat "malu gilo......" (apsal aku tetibe kecek klate pun aku tak tau.....)

lalu duduk dan buat muke tak bersalah.........


akhirnye......lecturer bangun dan memulakan klas seperti biasa.......


contoh keadaan klas tutorial



habes klas kawan aku yang duduk kat hujuuuung skali tanye aku
"apsal ko gelak tetibe dalam klas tadi ? "
"wahai huda.....arakian hikayatnya seperti begini.....adapun sebentar tadi beta telah blablablablabla...."
dan huda pun ketawa....tak kering gusi.....jatuh kerusi.......(fotostet dari lirik cerita kedai kopi...heh heh....)
sampai skarang kalo die jumpe aku.....
pastu die gelak tetibe......
aku tau lah tu sebab ape die gelak cam orang gile.......


start dari tu aku asek je kene kaitkan dengan jatuh kerusi.....
"ala...kite nak duduk sini....."
"takbleh....takbleh....nanti ko jatuh lagi......."

-_-

masuk sem 2......
lecturer tadi tu aja kitorang balik pas die habes cuti bersalin.......
die tetapkan kedudukan sape yang dapat A ngan A- dalam exam fizik sem 1 duduk blakang......
adela dalam 4-5 orang je......
aku salah sorang darinye la......
dan lecturer tu sempat lagi cakap
"kalau awak sume nak dapat A fizik awak kene jatuh kerusi dulu macam umairah"
"ye puan....saye sedar sapelah saye......" hatiku berkate-kate dengan penuh sayunye.........





demikian lah hikayat penglipur lara yang membawa hatinya yang laura & upik (eh...btol eh....kite tak tengok cite tu...)....
try tanye si judin bo a.k.a x-po kalo die ingat lagi cite ni sebab die klasmet aku time matrik dulu......
tapi aku tau die jarang jenguk blog aku.....
die kan blogger hebat....
hohohoho.........

inilah kami....
weeeee....... :D



sekian sahaje cerite saye....
diharap encik fatul menerima saye dengan seadenye.....
(ayat cam laen jak....huahuahua......eh....taktak....adek ni......)

p/s : gay di sini bukan bermaksud homo eh.....gay is happy happy.....cam kucing dalam anime fairy tail tuh.....

p/s/s : panggilan umairah tu memang dah biase bagi aku.....walaupun dah nak same bunyik tapi maksud berbeza......
umairah = permaisuri
humaira = yang kemerah-merahan
khumaira = ??? (aku pun tak tau......same la kot ngan humaira pun....hehe)
tapi aku tak kesah je orang panggil aku umairah....permaisuri tuuuhhhh.....huahuahuahuahua..........

2 tanda kaki:

Fatul Akrul Ramli said...

hye.. sila hantar nama penuh dan alamat anda ke apekesni@gmail.com

x-po said...

haha aku ingat, aku ingt