Oct 18, 2009

egypt

sabtu malam yang lepas aku ngan family gi KLIA nak hanta dalia ngan along (sepupu kitorang)gi mesir.....
diorang due-due dapat lanjutkan plajaran kat al-azhar....
hoooo...........
aku sebagai sepupu diorang turut berase bangge.....
hohoho......

flight diorang pkol 11 malam....
so pas maghrib kitorang trus gerak gi airport.....
sebelum bertolak aku dah throw away small water dah....
tapi disebabkan duduk dalam kete lame sangat....
tambah-tambah lagi ngan sejuknye air-cond kete.....
membuatkan aku tak saba nak sampai dan throw away skali lagi.....
huu....

mase sampai airport family maktik ngan busu dah ade dah.....
along ngan dalia tengah beratur nak buat pe ntah....
(maktik ngan busu adelah adek-adek mama)

sebelum-sebelum ni mase kat kampung raye hari tu kitorang dah dengar cite dari firdaus, sepupu belah abah, pasal pengalaman die kat al-azhar.....
si daus ni pun blom habes lagi blaja kat sane.....
susah beb...!
kalo aku blaja kat sane ntah bape belas tahun agak nye baru dapat abeskan pengajian.....
huuuu.....

menurut kate daus kalo nak naek bas tu mencabar r.....
bas tu takkan berenti cam bas kat malaysia ni....
die jalaaaannn je....
kalo nak naek kene pandai-pandai lompat masuk r....
nak turun pun camtu gak....
sebab tu kalo student patah kaki, patah tangan tu perkara bese je tu....
huhu....
tambah-tambah lak dalam bas tu slalu je sesak....
huu.....
tak dapat bayangkan.....
tapi naseb baek die asingkan bas untuk laki ngan pompuan... :)

dan yang bagus nye makanan kat situ senang nak dapat....
slalu je dapat makanan free....
duit memang save tang makanan je....
sape yang fabry-perot tu memang suke r kalo dapat makan kat sane....
hehe.....

yang pasal bas tu kitorang cite kat along....
pastu takotkan die....
"kalo kak dalia tu (along bahase kan diri dalia sebagai kak dalia walaupun umo diorang same sebab dalia lahir awal tahun...die akhir tahun...so bole la dipanggil kakak....hehe....) mama tak risau sangat la sebab die tu atheletic....tapi kau, along, mama takot je tak sampai nak kejar bas...."
camtu la lebih kurang mama usik along.....
sebabnye along jenis badan yang rendah....
kaki pun pendek la....
hehe....
oh! sume sepupu yang belah mama panggil mama aku "mama"....
hehe....

mase dah nak masuk balai pelepasan (btol eh?) ade la adegan nangis menangis dan peluk-memeluk.....
aku pun ape lagi....
ligat r amek gamba....
hehe.....
tapi malangnye banyak yang blur...
pastu henpon abes bateri lak....
huuu......

tadi baru je aku dengar dari adek aku....
atol (adek bongsu along) slalu nangis sebab tringat kan along....
sian budak kecik tu....
huhu....


p/s : nak letak gamba tapi blogspot ni tak kua lak add image die....cett!
nanti kalo tetibe ade gamba maksudnye aku dah masukkan la gamba-gamba tu....

p/s/s : sejak kebelakangan ni slalu cam bizi....
huu.....
pasni exam plak.....
aku start exam 6 november....
abes 18....
di kesempatan ini aku nak mintak maap pade korang-korang....
(pasni buat balik....hehe....)
smoge dapat jawab soalan exam dengan penuh keyakinan, keunggulan, kemuthuan, kegayaan, kebetulan dan kebenaran......

good luck!

;)

peace no war....
^_^




(aku tengah mode sedeyh ni weyh......huuu...........rase cam nak hanta sayur-sayuran gi tempat pelupusan sampah....huu....)

5 tanda kaki:

Nur Sharmila said...

u tgh sedih ke???hukhuk...

rayo_Z said...

ko nk buang kobis ke ape

rayo_Z said...

nape ko xsuruh ninja genin kampung konouha antor sedara mara ko g mesir..bdk2 ninja ko kan lama dh xde asigment

najibah said...

uiksss....uppppssss....haha~ =P byk perkaitan ngan kisah lama i jer tuuuu~ huhu~ =P

uchiha ct-k said...

-mila-
mmm......sedeyh......
huhu.......
:(

-fizin-
ooo....ha'ah eh.....
nape x terpike.....
hmmm.....
ok kte naikkan pangkat ko jadi jounin....
so skarang ko bleh la lead genin2 tu....
hehehehehe

-jibah-
huhuhu.....
tu r...
ble dh taip baru terperasan....
huhu....
sori eh kalo terguris hati tercalar perasaan....
huhu....