Oct 4, 2009

ade ape dengan 16 september

perkara : buke pose beramai-ramai
(projek fizikawan batch 0607 yang ke-2)
tarikh : 16 september 2009
hari : rabu
tempat : kedai ayam golek ayam panggang 5 bintang kat bukit angkasa
ermmm.......
tak habes ngan entri bukak pose lagi.....
sori ek.....
hehe.....




hari tu aku, yan, fizin, saii ngan shamim gi lambat sket sebab kitorang ade klas digital sampai pkol 6.30......
tapi mase tu hujan agak lebat r jugak.....
memule saii ngan fizin nak naek moto gi....
gedebuk gedebak........
aku, yan ngan saii tumpang kete shamim.....
fizin gi ngan moto die meredah hujan.....
huhu......

tapi giler ah........
disebabkan hujan jalan jadik jam giler.......
kitorang amek jalan PJ.....
pun jam jugak......
sampai je dah masuk maghrib dah.....
si fizin pun dah sampai lagi awal dari kitorang.....
yang pedo (bawak bella ngan keif) pulak tak sampai-sampai.....
diorang ikut pintu KL......
huhu.....
sian diorang.....
tapi ayam golek kat situ memang siriyes sangat sangat sangat sangat sangat sedap!
memang 5 bintang.....
nak bagi 10 bintang pun bleh.....
hohohohoho......

 nad fed-up ngan jam......huhu.....

model ayam panggang 5 bintang.....
patut ko pakai baju maskot ayam r faten....hahaha


mencari kutu di rambut bella.....
hahahahaha 

pergghhh......
pas makan tomyam die kitorang trus jadik giler....
sebab sedap giler!
fuh!
(tapi bile seken taim aku beli dah tak sedap dah.....bergantung pade tukang masak die jugak....huhu....)

ini lah die ayam golek yang sangat sedap itu.....
meleleh air liur beb...!
awuuuuuu........!!!

telur dadar

kailan ikan masin/kering



haha......
aku ske gamba nih.....
nampak cam sangat tak pueh ati ngan bel....
hikhik.....


penjaga zoo dan toilet.....
hahaha......


mase dah habes makan tu tetibe lin dok bagi arahan kat diorang soh ready......
aku tak paham pape so aku senyap je r.......
tetibe.....
"ALLAH selamatkan kamu.......
ALLAH selamatkan kamu.....bla bla bla....."
huuuu.........

memule aku ingat nyanyi untuk faten senyap (ade 2 orang faten dalam batch kitorang....sorang faten bising a.k.a faten sarawak a.k.a faten kuning.......sorang lagi faten kelantan a.k.a faten senyap) sebab besday die 16 september.....
tapi faten tak join kitorang malam tu.....
die gi celebrate dengan kengkawan yang laen......

pastu aku terperasan ade orang kat sebelah aku......
fizin nak curah air kat aku!!
cett!!!
seb baek die tak buat betol-betol kat aku......
hahahahaha.......

(fizin : aku tak sampai hati nak curah betol-betol.....
bell.....ke safa eh?? : ha r....nanti tetibe die tampar muke ko depan orang ramai.....malu lak ko....hahahaha.....
fizin : tampar tu takpe lagi....aku takot die trus taknak cakap ngan aku lagi kang........)
----> dialog ini ketika dalam kete nak gi 12th sambut besday safa 28 sept lak..... hehe.....


rase malu giler kot mase tu.......
dah la mase tu ramai giler yang bukak pose kat situ.....
ade la terdengar gak suare-suare sumbang yang nak join nyanyi gak........
huuu.....
tapi dalam mase yang same rase terharu sangat......
sebab tak penah ade orang buat kat aku camtu......
huuu......
thanx guys......
love you guys very much!
^_^

malu nye i......
diorang kate muke aku merah mase tu....
huu......
ermm......
gamba laen time ni tak leh disiarkan atas sebab-sebab yang tertentu.....
hehe......
:D


pas dah makan sume tu solat kat surau pantai permai....
pas dah solat diorang ajak lepak-lepak lagi.....
bile dah bincang-bincang kitorang decide nak gi dataran merdeka......
sebelum tu kumpul dulu kat tempat parking depan fakulti sains tu dulu.......
menunggu pedo LAGI.....
huuu.....


ade yang sempat maen uno lagi......
(asek uno je la budak-budak ni......hehe.....)

bile dah sampai dataran......
ape lagi.....
bergambar sakan r.......
giler gamba tol diorang nih....
hikhik..... 



ini gamba klas kami......
hee......


:) :) :)

cube teka ni gamba pe?
hahahahahahaha.....


nantikan kemunculan rock band terbaru.....
kamitakdename


^_^

tak tau lah ape name aktiviti ni......
hehehehe.....

"jangan pijak akuuuuu......."

bermaen dengan bayang-bayang

realiti memijak maya....
hohohoho.....


dah habes sume aktiviti penggambaran aku ingat nak balik ke eleven sebab aku tengah dok ngan wani mase tu......
tapi lin pujuk aku balik ke umah....
so aku balik la memandangkan malam tu esok nye die nak balik kampung dah.....

pas dah sampai umah tu....
lin bagi aku kad.....
kad ucapan besday rupenye.......
kad tu dari diorang sume......
terharu giler aku mase tu......
huuuuu...................
sampai skarang aku simpan kad tu dalam fail DIGI aku tu.....
thanx a lottttttttttt korang...................
tak tau nak cakap caner dah........

pastu nad bagi aku goodie bag.....
dalam tu ade hadiah dari orang yang tak disangka-sangka.....
"aku harap hadiah tu ko manfaat kan lah....."
huhu.......

bile dah kene celebrate camtu aku rase cam bersalah plak.....
ye r.....
aku pike bile diorang dah celebrate camtu.....
aku rase cam ade 1 tanggungjawab untuk aku celebrate besday diorang dengan lebih hebat lagi.....
contohnye cam besday safa hari tu (28 september).....
kitorang just celebrate dengan makan pizza je.....
huuu........
itu pun just bape kerat orang je.....
aku, bella, saii, fizin ngan shamim je.....
huhu........
sebabnye aku bukan kreatif sangat bab-bab nak celebrate besday orang ni......
huuu......

tapi kan lagi best kalo faten pun ade hari tu......
bleh celebrate besday die skali.....huhu......

tapi ape pun 16 september 2009 sangat bermakna dalam hidup aku......
i'll never forget dis date......
walaupun ade yang mendukacitakan aku......
tapi part yang gembira mengatasi perasaan sedih tu....
sebab nye yang membuatkan aku sedih hanye sorang.....
dan yang membuatkan aku gembira......
sangat ramai.......
dan baru la aku terase yang aku ni ramai RAKAN rupe-rupenye.......
:)

thanx a LOAD to nad and lin yang jadik masterplan.....
fizikawan yang slalu bersame aku.....
dan tak dilupekan jugak my darlings........
wani, mila, jibah and kak sue..........
dan sume yang wish aku hari tu......
:) :) :)

front

back

asma, safa, lin

if, del

bella (die sorang je yang buat wish kat depan....hehe....) , nad, faten kuning

shamim, wawa, saii

syahidah, una, yan, fizin, yat




 








^_^

1 tanda kaki:

ghostWRITER said...

tumpang iklan...he2... sapa2 minat politik.. jom terjah blog kiter..

anakmuda
http://ohpolitik.blogspot.com