Sep 25, 2009

ifthar jabatan fizik um


* ye....ye...aku tau....skang dah raye so cite pasal bukak pose ni dah basi.....so wat.....? aku memang slalu post entri basi malah pekasam....hohoho....bangge nye diriku......*

perkara : majlis berbuke puase jabatan fizik um
tarikh : 3 september 2009
hari : khamis
tempat : blok c, jabatan fizik um
catatan : makanan tak cukup!!! huhu....





setelah 2 tahun berturut-turut batch kitorang tolong dr. zainol organize majlis bukak pose (mase 2nd year kitorang tolong kakak-kakak senior je..... ).....
maka kali ni kitorang mahu adek-adek junior lak yang organize......

kesah nye bermule sebelum hari khamis tu lagi.....
tapi disebabkan mahu memendekkan cerite.....
maka aku cite kan ape yang jadik mase hari tu je.....

petang tu aku ngan nad ade kat lab kat IPS lagi....
kitorang bajet nak kuar lewat sket r hari tu pastu trus gi jabatan.....
rupe-rupenye menurut cite safa ngan lin....
diorang datang dengan harapan dapat rileks-rileks tengok je junior buat keje..... (hehe)
tetapi hampe apabile banyak bende tak setel lagi.....

pastu nad dapat mesej dari ifwat kate makanan macam tak cukup je....
sebab orang tu bagi 1 "baldi" nasik je....
huhu....
kitorang pun bergegas la gi jabatan.....
(chewah....! ayat kene power.....bergegas tuh! padahal lenggang sawi je aku jalan....hikhik.....)

bile sampai tengok keadaan dah huru-hara dah.....
(tak....sebena nye tu hiperbola je eh....hehe....)
if kate naseb baek die prasan takde pinggan nak diletak makanan....
kalo x......
mmm.......
makan nasik ambang lerhh jawabnye....
(aku je yang tambah ni.....)
kehkehkeh....
(nonono...ni pun latar masyarakat je ni......)
*ape aku merepek nih???*

tapi memang.....
seriously.....
ramai sangat yang datang....
kalau sebelum-sebelum ni budak-budak 1st year jarang nak terlibat dengan program-program macam ni....
tapi 1st year tahun ni memang sporting r.....
hoho.....
bagus bagus bagus.....
bleh jadik penapis pelapis nih....

SYArikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) kepada geng-geng ifwat sebab diorang memang bertungkus-lumus nak "menjadikan" majlis tu....
hoho......

mase dah masuk waktu berbuke tu kitorang makan kurma ngan kueh ngan air dulu.....
pastu solat maghrib berjemaah....
aku ngan lin gi surau fizik nak amek wudhu' skali ngan amek sejadah.....
mase nak gi blok c balik tu....
nampak si ifwat tengah solat kat tangge blok c tu.....
aku tanye die apsal tak solat kat dalam.....
die kate sebab nak cepat....
takot nanti tak sempat nak uruskan makanan pas solat tu....
huhu.....
nad.....
bagus btol pakwe ko nih.....
huhuhu.....

pastu baru makan nasik beriyani....
hoho....
sedap ooo.....
tapi bile turn yang last-last tu ayam masak merah die dah nak habes dah.....
dan lagi skali geng-geng si ifwat tak dapat merase makanan tu....
huhu....
sian diorang.....
takpe...takpe.....
jasa korang akan dikenang.....
huhu.....

bile dah masuk isya'....
kitorang solat jemaah pastu terawikh trus.....
pas terawikh rakaat ke-4 ustaz mail (aku tak tau diorang rembat ustaz ni dari mane....huhu.....) selaku imam bagi tazkirah pendek......
bagi aku tazkirah die tu makan dalam oo.....
bagi aku sume yang kat situ terpukul, terterajang dan tersepak dek ayat-ayat cinta die....
sape yang tak terase tu aku tak taula........
huhu....

pas terawikh makan lagi.....
moreh.....
(sebut betol-betol......moreh......bukan MORE EH.... :p )
bubur chacha....
tapi tak ramai yang makan.....
membazir je...
tahun lepas bubur jagung pun tak ramai yang makan....
huhu....

dan rupe-rupenye dr. zai ngan dr. siti meriam (wife die....) order nasik lemak bungkus sebab nasik tadi tak cukup......
so at least geng-geng ifwat tu ade la jugak nasik untuk dimakan.....
yang selebihnye......
kitorang bawak balik untuk sahur....... (kunun nye la.....)

mase tu kitorang batch 0607 ni buat persidangan mengenai projek-projek yang akan datang....
hohoho.....
tak saba nye.....
harap sume orang tak banyak songeh la....
huhu....

dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu....kau juga merindui aku......
kitorang yang super senior ni geram gak la kat adek-adek junior......
pas habes sume......
kitorang mengharapkan sekali lagi yang kitorang dapat blah dengan aman damai....
tapi last-last kitorang jugak (ngan geng-geng ifwat la of kos....) yang mengemas balik BSFA ngan BSFB tuh....
huhu.....

menurut ape yang ade kat mukebuku....
diorang nak buat besday seprais kat kawan diorang......
cik yam.....
tapi..........................................
mmmm......ntah le.......
kitorang habes kemas pun dalam pkol 11 lebih kot.....
huhu.....

takde.....
kitorang kesian kan kat geng-geng ifwat tu......
diorang dah penat buat keje.......
takkan nak biarkan diorang lagi.......
lagi pun kitorang ade rase TANGGUNGJAWAB.......
dan sebab itulah....
dalam satu-satu organisasi....
kite perlukan lelaki dan perempuan untuk buat keje......
huhu.....

enuf with words.....
check out diiz photos.....
hee.... :D


super senior 1

super senior 2

3rd year lelaki


3rd year perempuan

2nd year perempuan

2nd year lelaki

1st year

1st year jugak kot....
(siriyes aku tak kenal muke budak-budak 1st year ngan 2nd year nih...huhu...)

antara lecturer yang datang
dr. burhan (baju hitam - sem ni ajar aku digital electronics)
en. rosli (baju pink)
dr. zainol (depan skali)
prof. watwa (tengah berdiri - yang blog die fizikawan tuu.....)
2 orang pompuan tu akak senior....kak fairus ngan kak mai....
sorang lagi lelaki tu abang arep...senior senior....

ustaz mail

hahaha....
lawak gilss......
pandai pedo amek gamba....
hehe....

nak amek makanan.....

solat maghrib
budak tadika sesat....
hahaha....
comeyl kan..... :D

aksi panasss di belakang.....
hahahaha.....

hikhikhik.....

ayat-ayat cinta + yusoff taiyob....
hehehehe......

"kami memohon ampunan dan keberkatan Mu ya ALLAH......"
ade ke patut shamim kate nak blurkan muke aku.....
jeles la tu....
hahahahahaha.....


disebabkan kitorang asek amek gamba.....
ade orang jeles.......
sape???


hahaha....
dat's rite!
en. rosli....!
hehe....

bile lin nak start buat persidangan.......
if pulak mendengar dengan tekun sambil berpike jauh.....
hehehehe.....

drama la pulakk 4 eko ni.....
hehehe.....


weeeee......!!
:D :D :D


and dis......is us.....
:)

0 tanda kaki: