Jun 8, 2009

tips untuk tackle soalan SPM

Tag ini memerlukan kreativiti anda untuk mencipta soalan.Jawapan kepada soalan adalah soalan yang anda reka sendiri.Maknanya orang lain kena fikirkan jawapan anda tu berdasarkan soalan yang anda tulis dalam ruang jawapan.


1 dimanakah kamu berada sekarang?
kalo nak buat grobok baru kat bilik kak iqa ni....grobok lame nak letak kat mane?

2 apakah warna baju anda pakai sekarang?
ade ke patut jersi belande wane oren? dah la tak lawa..... (hehe.....tambahan sket.....)

3 bila kali terakhir anda menonton wayang?
nape aku rase cam hilang ingatan jap eh?

4 kamu belajar/bekerja dalam bidang apa?
weyh einstein....ko blaja fizik kat um eh? sebab tu pale ko tu dah hampir takde rambut...eh?
*soalan ini ditujukan kepada einstein.....nope....bukan untuk clive einstein naga yang menginap di KK8 itu.....*

5 lagu yang anda sedang dengar?
aku pelik r....nape kipas kat bilik kak iqa ni bleh menyanyi?

6 ke mana kali terakhir kamu ke luar negeri
adek keledek...bleh tak nyanyi lagu kedai hari-hari yang "marilah pergi hari-hari" tu?
*KL ngan selangor tu dah kire laen-laen negeri kan?...hehe....*

7 benda yang kali terakhir anda beli dengan duit sendiri?
larat ke ko makan 50 pucuk nasik puteh ngan lauk ayam tuh??

8 tempat yang anda teringin sangat nak pergi?
rasenye bleh tak aku jadik makhluk asing kat planet nameck sane? adekah aku akan dapat berjumpe dengan pikor...goku dan yang laen laen di sane?

9 selebriti/artis yang menyanyi yang kamu teringin sangat nak jumpa?
ehhh.....korang kenal tak penyanyi yang baru naik tu....sedap giler sore die....macam minum neslo ais....ape dah name die.....mmm..siti..................ha! seateawhomyra........kenai dok?

10 apakah berita terbaru yang anda baru dengar?
hah????????? tuuuttt , tiiittt dengan toootttt nak kawen lagi?????? bia bena???? ngan sape?????

11 kalau diberi 1,000 sekarang, nyatakan apakah barang yang anda ingin beli (sekali beli je, bukan banyak2)?
rase-rasenye PSP tu bleh amek gamba pastu print sendiri tak?
eh......ko nak rase kasut sport aku yang berjename nike/adidas yang berharge ratusan hengget ni masuk dalam mulut ko tak?kasut ni sangat selesa dipakai tau tak.....nak pijak wii ko tu takde hal la....nak ke?
*ok....ove bajet....kihkihkih....*

12 rakan blogger yang terakhir anda jumpa?
alamak....mane ingatan aku lari?

13 pukul berapa sekarang ni?
datuk harimau.....btoi ka skarang ni pkoi 5.30? pagi ka petang?

14 tadi anda makan apa?
sape nak tau....sebena nye jeruk ni boleh menjadikan adik-adik kuat seperti superman.....adik-adik pecaye tak? *percayalah.........................................*
caye kak.......... *kerana percayakan ct.....wuhuuu.......tercetus revolusi ini.....*

15 siapakh yang anda ingin 'bengongkan' dengan soalan2 merapu anda?

pernyataan 1 : nobody is perfect
pernyataan 2 : i am nobody
kesimpulan : i am perfect

hehe......
eh....tak tak....
beta rase cam nak suroh manusie manusie di bawah ini buat menatang alah ni....

jibah....jibah....nape la ko gi shake kan henpon kak sue sampai camtu skali?
safa.....kite nak culik lembu ko sebijik due bleyh?
shamim....bleh tak ko tuka gamba yuki tu jadik ayame? boring r.... :p
saii.....nubhan tu sape?
aina.....pe kate ko hanta vaires kat manusie gile tu?hehe....
azrie! malam ni jugak kite akan culik laptop ko!.......bleyh..........? (care nak bace ayat ni....mule mule garang...pastu lembut.....)
madie......dengar kate juare klab dunie kalah kepade barca? kesian.........
farhan....pendrive ko ni kite buat ghete je r....eh? kihkihkih....
lina.....apache pas sesat kat kampong sendiri? haahahahahaha.....
z.....awat la panjang beno mukadimah post ko?

ok....siap....
sekian trime kaseh.....
begitu gigih beta menjawab soalan PTS ini....
huh!
peluh dah membasahi lubang hidong ku ini.....



:p

4 tanda kaki:

'sNatasha.M' said...

adakah aku yang telah hilang ingatan?
di manakah kamu sebelum ini?
kenapa aku tak tawu pon ko ader blog?
boleh ker tak aku linkkan blog ko?
kenapa aku asyik tanya soklan?
adakah aku sudah terkena bisa puzzle2 entri ko?
ape nk jadik neh?
bila aku nk berenti?
hah????

uchiha ct-k said...

hah?! btoi ka hang hilang ingatan?caner carenye?nak jugak bleyh?

nape lak ko tak tau kite ade blog? takkan ko tak nampak kite slalu display kat status ym kite?

kalo ko link kan kite...kite mintak bayaran tol...bleyh?

soalan ape sebenanye ko nak tanye ni?eden tak pehe...

itula...nape la binatang haram tu ade jugak orang makan...? dah timbul banyak penyakit....
*out of topic...hehe...*

ade trefik lait wane merah tak kat jerman sane?

huhhh????

:p

Lord Biohazard said...

weh..
susah gile..
tak paham lak tu..
camne nk buat neh..

p.s: yuki=aku.. aku=yuki.. ngerti? ayame tu ular.. sy tikus hemster yg kiut lg comel serta cool.. "saya tak hot, tp saya cool"
LOL

uchiha ct-k said...

u r so perr la shamim....

yuki x best r....girly boy....
hahahahaha....

kyo jgak yg best.....
neko rulez....
kehkehkeh