Apr 13, 2009

ditag oleh dzul

ATTENTION
  • Once you've been tagged you are supposed to write a note with 16 random things, facts, habits or goals about you.
  • At the end, choose 16 people to be tagged.
  • You have to tag the person who tagged you
  • If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1. ct-k lahir pade 11 september 1987 kat KL...ye...11 september ye....mase NYWC tu runtuh.....hehe....
MyEm0.Com


2. sebena nye ct-k lah dalang sebenar kejadian september 11 tu kerana beliau nak besdey beliau diingati oleh seluruh dunia....plus, kalau omputeh kan bace bulan dulu...baru haribulan...so tarikh tu cambest je sebab 911 (nombor kecemasan kat US)...hohohohhoho.... (p/s : syyyy....jangan bagitau orang laen tau! hehe....)
MyEm0.Com


3. ct-k tidak merasekan yang beliau seorang yang banyak cakap....tapi beliau rase beliau seorang yang banyak mengarut....contohnye : ade orang tanye, "weyh caner nak lukis paip ni aa?" maka dengan segala kebijaksanaan yang ada....ct-k pun menjawab "ko gi amek paip kat pantri tu...ko cabut pastu ko tekap kertas tu atas die"
MyEm0.com


4. ct-k sangat suke wane biru especially baby blue...tapi ct-k bukanlah kaki layan cite-cite blues....selain itu ct-k juge suke wane kuning dan ijau....
MyEm0.com


5. ct-k penah bercite-cite nak jadik cikgu mase sekolah dulu sebab kononnye nak ikut jejak langkah bonda tersayang yang jadik cikgu add maths....hehe....
MyEm0.Com


6. dulu mase form 1 ct-k penah bercite-cite kunun-kunun nye nak jadik novelis termuda kat malaysia ni....beliau ade tulis buku jugak la dalam 2-3 gugus buku dan beberapa butir cerpen tapi bila beliau bace balik hasil karya beliau...beliau terguling-guling ketawa sampai kuar air mate (dan air liur juge.....hikhikhik....)
MyEm0.Com


7. ct-k suke subjek komsas ngan literature mase kat sekolah dulu....sebab....

8. ct-k suke mengarang....buat cite.... "imaginasi" bak kate span berseluar segiempat sama yang bernama bob dan berwarna kuning itu....
MyEm0.com


9. tapi sebab dah lame tak diasah minat tu...sekarang dah agak kureng dah.....idea banyak dalam kepale otak...tapi macam agak susah nak diekspresikan....huhu....
MyEm0.Com


10. ct-k suke tengok bola...match laaa....takkan nak tengok bola yang sebiijik tu plak kan...dulu-dulu mase sekolah beliau sanggup berjage malam dan bangun pkol 3 pagi sebab nak tengok bola.....sekarang dah kureng sket sebab segan nak tengok kat dm dengan budak laki sume.....huhu....
MyEm0.CoM


11. fizik dan sailormoon mempunyai kaitan antara satu same laen dalam hidup ct-k....sebab...dulu-dulu (sekarang pun) ct-k sangatlah suke tengok cite selemun tu...sampai boleh hafal sume name planet kat sistem suria ni sekali dengan turutan die skali (sebab watak-watak sailor tu sume gune name planet)....oleh itu muncullah minat dalam bidang astronomi.....


12. bile dapat tau astronomi ni adelah salah satu cabang fizik, ct-k berusaha menyuruh dan memaksa diri beliau untuk suke dengan subjek ni walaupun cikgu fizik mase form 4 & 5 agak ______________ (sile isikan tempat kosong....tak baik kan cite buruk pasal cikgu sendiri....hehe...poyo baek...[ptuiihhh....] )...........dan akhirnye memang btol-btol ct-k ni suke ngan fizik....hohoho.....fizik sangat BEST!
MyEm0.com


13. ct-k sangat-sangat suke kucing.....dalam laptop ade 1 folder khas gamba-gamba kucing sahaje....mane-mane gamba kucing yang beliau jumpe kat internet dan beliau rase sangat-sangat laaaa comeyl.....pastinye beliau akan hambek....hehehehehe.....

kucen itu sangat comeyl....pakcik itu pun tidak kurang comeyl nye juge...hehe....

14. ct-k suke tido....dan kengkadang mengigau mase tido....hehe....
MyEm0.com

MyEm0.com


15. ct-k slalu gelak kuat....mungkin sebab dulu beliau blaja kat girls skool....so kalau gelak tu tak ter cover-cover ler.....huuu....
MyEm0.com

MyEm0.CoM


16. ct-k rindu akan dirinye yang ulat buku suatu ketika dulu.....sekarang ni bukak buku je dah menguap......tu blom bace perkataan pertama lagi tuh....aihhh........................
MyEm0.CoM


ok...sekarang aku nak tag sume yang ade link kat dalam blog aku nih....
nak aku senaraikan??
boleh bah kalo ko....
hahaha....

aina
azrie
dzul
ekhwan
farhan
jibah
kak aya
alfunna
kak naniey
kak sopp
lina
madi
oney
safa
saii
yani
z
zira


aku kire balik...ade 31 kot...hahaa
pastu aku kurengkan sket....
mane yang aku tau penah buat bende ni....cam mila ngan shamim...aku tak tag la...hehe....
pastu yang aku rase takkan buat bende ni tak pun takde maknenye nak buat bende nih....contoh : prof wan.....feelhoney....ngan si mattoi / mat toy / ntah caner sukati korang le nak eja name die cane...hehe....
nisa'...sebab dah lame giler ko tak apdet blog ko....asek bace blog orang laen je....hehe...
dan laen-laen lagi....hehe

ade la dalam 18 orang lagik....termasuk yang mengetag saye....encik dzul fahmie abd rahman.....haa...hambek ko.....name penuh lagik....hehh.....tengkiu kerane mengetag beta lagik...hohohoho.....

sape yang name nye tersenarai tapi malas nak buat...takpe....tapi kalau buat lagi bagos! hee.... :D

sape yang name nye tak tersenarai tapi nak buat jugak....sile kan....

marilah kite saling kenal-mengenali....
sebab ade banyak bende yang kite tak tau pasal orang laen walaupun kite kate kite kenal diorang.....sebab semua manusia di muka bumi ini adelah unik....saye unik....anda pun unik jugak....

sekian terime kaseh.......

:D


gune laptop hadi tulis entri nih....
huuuuuuuu..............

2 tanda kaki:

Nur Sharmila said...

untuk pengetahuan semua, satu lagi tentg cik ct-k ni adelah.."dia ni kalau bersiap tambah2 pkai tudg punyala lama"..dlm erti kata "lambat bersiap2"..hehe..sori yek..pecah rhsia/..hehe

uchiha ct-k said...

huahuahuahua.....

biar pecah mulut...jangan pecah gigi....hehehehehe....