Jan 2, 2009

add & drop

start 30 dis hr tu dh start mggu add n drop sbjek kt um nih...
mmg fenin gler ah ape yg diriku nk amek nih
skrg sbjek "killer" bg aku statistik(kursus wajib fakulti), solid state physics, electromagnetism n optic.....

pk punye pk punye pk punye pk (sile ulang ayat
ini sbyk sejuta kali)
akhir nye aku amek sbjek yg mcm ni....




  • optik
  • astrofizik dan kosmologi (sbjek pilihan)
  • statistik
  • isu-isu bioetika (sbjek luar jabatan- jbtn sc & teknologi (snt) )
  • sains dan agama (sbjek snt gak)
  • asas komputer grafik


mmmmm......kalo nk pilih sbjek ni aku pentingkn hr exam die....
kalo exam dekat2 tu mmg le aku x nk....lagi2 kalo sbjek tu sbjek yg susah...
ye........disebabkan budak kat jabatan fizik tu sket je...maka ktorg x perlu nk berebut2 n tergesa2 ms nk dftar sbjek....& ktorang x ditetapkan ape yg nk diamek tiap2 sem.....
kalo ko-k dgn luar fakulti tu ye r...

kelmarin del ajak aku amek mikro-p (microprocessor)....(ni sbjek pilihan...)
die g klas hr tu....10 org je yg amek.....& die sorg je pompuan...
sian lak kt die.....
aku mmg minat nk amek.....sbb aku ske dgn bidang komputer2 nih.....
lg pn org kate kalo amek dgn dr. burhan ok....
tp kalo aku amek mikrop, aku x leh amek statistik sbb bertindih klas...
xpe la lagi.....
so ingat x amek stat...tp amek solid....
pastu aku tengok jadual exam.....
MAK DATOK!! astro 23hb, snt 25hb, mikrop 27hb, solid 29hb......
uihhhhhhhhhhhh................seb baek x amek em...30hb...
beza sehari je sume......huuuuuuuuuuuuuu.....x nak r aku.....
huhu....
so aku pn stick dgn ape yg aku nk amek tu......

pastu smlm yat plak ajak aku repair fizik moden (sbjek 1st year)....
tp aku x bleh gak nk ikut sbb ms die same dgn stat jgak...

sem ni aku amek ko-k......
mle2 tu mmg x tau nk amek pe lgsg!
sblm2 ni (sem lpas r t'utama nye) aku ingt nk amek asas lakonan (teater) sbb kunun2 nye ble aku dh blaja smthing kat klas tu....aku leh aja balek ape yg aku dh blaja kt bdk2 drama 8th...
pastu aku cm ber pkrn burok lak........tkot r plak kalo2 dlm latihan tu lctrer die soh b'lakon touching2 lak.......ish! hrap aku je r yg pk cm tu......lg pn aku tkot kalo xde kawan dlm klas tu.....huhu.......tp rupe2 nye si saii pn amek......aishhhh...
mmm....x pe r......
so sem ni aku mmg x nak amek teater pn r......aku fenin nk amek pe...pastu safa ckp die nk amek fasilitator....klas die skali je.....pastu bayar rm100....pastu g camping....
FUYYYYYYOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!! BEST NYE!!!!!!!!!!!!!! G CAMPING!!!!!!!!!!!
eden suko!!!!!! tp kne byar 100....ala....leceh tol la......aku x kesah nk bayar kalo duet aku sndri....tp mslh nye aku kne gne duet parents aku......w/pn 100...tp aku berat ati la nk mintak.....huhu......lg pown 100 utk g camping je.....baek aku g sndri....kott...(PTPTN ku hanya dapat suku ye....yup! SUKU... 1 sem dapat 1050 je...nk bayar yuran kolej pown x lepas)
pastu aku tanye awang.....die kate nk amek gitar....tp dh penuh.....bile aku dengar gitar aku trus excited gler......sbb aku mmg tringin sangat2 nk blaja maen gitar....aku pn dh plan dgn awang nk buat surat rayuan same2 untuk amek klas gitar tu.....tp tu r.............aku mane ade gitar.......msti r kne bli nye.....kalo nk pnjm org punye pn.....diorg nk bg ke?......aku ni x tau pape pasal gitar....tau petik je......cner nk jage pn x tau....mau nye gitar orang tu rosak....naya....
pastu ms mggu add n drop ni r.....aku ternampak asas komputer grafik.....uiiisshhh......cam best je......(aku kn ske bnde2 komputer nih...hehe....)...w/pn die asas je...tp asas tu r yg penting...kn?
mmmmm..........pastu aku pn ingat cm nk amek je r sbjek tu......lntak la xde kawan pn.....huhu....lg pn macam wani-chan cakap...at least blaja bnde yg baru.....

pastu sbjek luar jbtn.....aku amek isu2 bioetika sbb klas die skali je seminggu.....(w/pn smpai 2-3 jam ddk dlm lecture hall tu....aiiii....) pastu amek sains & agama.....uuuuiiihhhh.....aku mmg ske gler....dr dulu lg aku mmg cm ingat nk amek sbjek ni.....mle2 nk amek epistemologi sbb en.zufri aja(die sangat m'bntu student) pastu ble if & fatin amek sc & agama ni aku trus amek jgak...heee....
untuk pengetahuan....budak2 fakulti sains yg laen memang slalu amek sbjek jbtn SNT sbg sbjek luar jabatan....

skrg ni aku tkot sbjek optik n stat ni....huuuu....astro aku amek sbb aku mmg ske bidang nih...sem lepas rmai yg x skor optik....jangan kan A....B pown x rmai....rmai yg cam fail je.....org pndai2 cam mat toy ngn saii pown aku dengar cm x skor paper optik ni.....tkot nyeeeerrr.....

stat pown lagi 1 masalah.....

tp td aku jmpe maslina (bdk drama) die kate stat ok je...& aku pun menganga kn mulut ku seluas2 nye ble die ckp cmtu...

diriku : ko dpt ape dlu?
maslina : B+
diriku yg skrg telah menganga kn mulut ku : haaaaaaaaahhh....terer nye ngko
maslina(dgn loghat sabah nye) : stat ok la....aku frust x dpt A dlu...ok...just kne hapal2 rumus je....
diriku yg sudah beransur pulih : oyeh....ooo....kalo hapal2 rumus ni kite ske! hehehe.....nnti pnjm bku die eh....
maslina : aloo....buku tu dh ade kt rumh aku r....hr tu nk tau gak sape yg blom amek....nk bg bku tu.....sedekah....hee...
bla bla bla......

bile dh dengar beliau ckp cmtu rs lege sket r

kesimpulannye.....

jangan lah kite selalu merendah2 kan orang laen.....hahahhahaha....x relevan langsung!xde kaitan pown....
hehehhe....

4 tanda kaki:

lina said...

macam blagak la plak aku ni dlm dialog ko tu..aishk...
x pasal2 1 malaysia tau aku dpt B+ jak statistik..malu la wei..
laen kali lau aku dpt B ko ckp la aku dpt A..
bangga cket..kehkehkeh...

p/s bila nak dtg lepak bilik aku lg..heheh..

my my my said...

hahahahahaaha :D

fatin comey said...

panjang betol cite ko..
tp yg x thnnya ko g tutup png & pngk ko

my my my said...

musti r ten....

nanti sume orang tau pointer kite...

malu den...